Urheilu

HIFK-maalivahdin NHL-reissu meni plörinäksi – "Kaljaliiga" saa miehen kiroilemaan

Kuvituskuva

Viime kauden jälkeen HIFK–paitaan siirtynyt maalivahti Frans Tuohimaa oli nuorena lupaava pelaaja, mutta miehen nousu tähtiin otti aikaa. Tuohimaa teki vuonna 2013 NHL–sopimuksen Edmonton Oilersin kanssa, mutta Pohjois–Amerikan reissu ei mennyt putkeen. Veskari vietti organisaatiossa reilun vuoden pelaten lähinnä niin sanotussa farmin farmissa, ECHL:ssä.

Tuohimaa paljastaakin nyt, ettei epäonnistuminen rapakon takana ole yllätys, sillä ECHL–joukkue Bakersfield Condorsin toimintaympäristö ei soveltunut ammattikiekkoilijalle.

– Joukkueessamme toiminta oli aivan kaljaliigatasoa. Tuntui, että kaikki oli jollakin tapaa aivan perseestä ja se tarttui itseenikin kauden mittaan. Oli todella vaikeaa suhtautua mihinkään ammattimaisesti, kun sitä ei ollut ympärillä yhtään, Tuohimaa kertoo HIFK:n verkkosivuilla.

– Oheisiakin treenattiin tyhjällä hallilla yksin – ei se helppoa ollut. Toki jos nyt siellä pelaisin, niin osaisin reagoida asioihin eri tavalla. Pitäisi vaan antaa sellaisten asioiden mennä omalla painollaan mihin ei itse voi vaikuttaa. Toivottavasti en kuitenkaan ikinä enää joudu ECHL:ssa pelaamaan.

– Jenkeissä vietin pari vaikeaa vuotta. En löytänyt rytmiä mihinkään tekemiseen. Tein hirveän määrän hommia, mutta tuntui, että en saanut mitään takaisin. Olin mentaalisesti aika pihalla ja olin todella turhautunut.
Tuohimaa kuitenkin sanoo, että reissusta jäi käteen myös positiivisia kokemuksia.

– Elämänkokemuksellisesti siitä jäi paljonkin käteen. Sain asua ja elää Kaliforniassa, mikä oli ihan super–hienoa. Pelillisesti Amerikan reissusta ei jäänyt juuri mitään käteen, hän päätti.
Tuohimaa nousi pinnalle SaiPassa vuosina 2016–19, jolloin hän nousi liigavahtien eliittiin.
– Sport Content

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

HIFK:n nuorta lupausta povataan NHL Draftin kärkinimien joukkoon – "Hänen peliälynsä on yksi parhaimmista"25.6.2019 11.05

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Uusimmat

Luetuimmat