Puheenaihe

IL: Näillä vanhoilla tavaroilla voi olla huima vasarahinta – rahanarvoisia löytöjä voi piillä sinunkin sukusi mökillä

Kuvituskuva.

Marko Happo

Mökin kesäsiivousta tehdessä kannattaa pitää silmät auki, sillä varsinkin vanhoilta sukumökeiltä voi löytyä huutokauppaan kelpaavaa, hyvinkin rahanarvoista tavaraa. Iltalehti listaa jutussaan, mihin esineisiin mökeillä kannattaa erityisesti kiinnittää huomiota. Vinkit antaa huutokauppa Helanderin meklari Mika Sirén.

1. Valokuvanegatiivit

1800-luvun lopulla ja 1900-luvun alussa käytetyt lasinegatiivit saattavat olla yllättävän arvokkaita. Myös vanhat filminegatiivit 20–50-luvuilta voivat kiinnostaa keräilijöitä.

2. Vanhat postikortit

Varsinkin sellaiset postikorttikansiot, joiden korteissa on kyliä ja maisemia Suomesta tai Suomen menettämiltä alueilta: Karjalasta, Petsamosta tai Suursaaresta, ovat erittäin suosittuja keräilijöiden keskuudessa.

3. Lelut

Mökiltä löytyvät vanhat nuket ja lelut saattavat olla arvokkaita, varsinkin, jos ne ovat vielä alkuperäispakkauksessaan. Avaamattoman lelun vasarahinta voi olla esimerkiksi 750 euroa.

4. Astiat ja aterimet

Erilaiset aterinsetit voivat tehdä kauppansa sievoisella summalla. Tällaisia ovat esimerkiksi Bertel Gardbergin, Tapio Wirkkalan ja Kaj Franckin suunnittelemat aterinsetit. Myös Esteri Tomulan Arabia-astiat ovat arvossaan. Myös muumimukit ja -lelut voivat tuoda sievoiset tienestit. Sirénin mukaan peltipurkkien suosio on hiipumaan päin, mutta esimerkiksi hyväkuntoisesta Hangon Keksi -peltipurkista saattaa huutokaupassa saada yhä jopa 200–400 euroa. Myös Hangon Lakritsin purkin vasarahinta on noin 230 euroa, hän kertoo Iltalehdessä.

5. Muut

Erityisesti vieheet, uistimet ja kelat voivat olla hyvin arvokkaita. Myös vanhat Aku Ankat voivat huutokaupassa tuoda tuhansiakin euroja.

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat