Puheenaihe

Näin idea Sauna Open Airin paluusta syntyi – festarilegenda aikoo tarjota aikuisille rokkareille "vähintään 2–3 riittävän kovaa nimeä" ensi kesänäkin

Riki Huhtala on tyytyväinen Ratinanniemeen tapahtumapaikkana, vaikka hevimies ei kuvassa hymyilekään.

Petteri Mäkinen

Moni raskaan musiikin ystävä koki nostalgisia värinöitä, kun uutinen Sauna Open Airin paluusta helmikuussa kerrottiin.

Odotus päättyy tällä viikolla, kun muun muassa W.A.S.P., Whitesnake, D-A-D ja Europe esiintyvät perjantaina ja lauantaina Ratinanniemessä järjestettäville festivaaleilla.

Paluun takana on muun muassa Raskasta Joulua -kiertuetta ja Rock In The City -kaupunkifestivaalia nykyisellään vetävän pitkän linjan tapahtumajärjestäjän tamperelaisen Riki Huhtalan RH-Entertainment.

– Emme ole puhtaasi metallimusiikin festivaali, vaan tämä on tarkoitettu aikuisille rock- ja hard rock -musiikin ystäville, linjaa Huhtala.

 

Miksi Sauna palaa Ratinassa? Kysymys sisältää kaksi kysymystä.

Ensin paikka. Sauna Open Airilla on historiaa Ratinanniemestä ja Eteläpuistosta.

– Pidän Ratinanniemeä parempana tapahtuma-alueena. Siellä on muun muassa sähköt valmiina ja pohja kestää paremmin vaikka rankkasadetta, perustelee Huhtala.

Sitten nimi. Raskaan musiikin festivaalin olisi voinut järjestää muullakin nimellä.

Idea Sauna Open Airin paluusta syntyi viime kesänä, kun Huhtala oli yhdessä Saunan isän Jussi Santalahden kanssa tekemässä Sauna Classic Heavy Metal Garden Party -tapahtumaa Eteläpuistossa.

– Sauna Open Air on hyvä ja maineikas nimi. Ihmisille ei tarvitse selittää, missä tapahtumassa on kyse. Santalahden Jussi antoi nimen mielihyvin käyttöön.

 

Periaatteessa paluu on Sauna Open Airin toinen. Vuosina 2004–2011 järjestetty tapahtuma piti välivuoden vuonna 2012 palatakseen vuonna 2013. Tapahtumaa tuolloin järjestänyt Santalahden PartySan Production teki muun muassa huonosta säästä kärsineen vuoden 2013 festivaalin jälkeen konkurssin.

Huhtalan mukaan Saunaa tehdään nyt sillä mielellä, että festivaali olisi jokavuotinen tapahtuma. Kiinnityksiä ensi vuodelle on jo tehty.

– Kun ollaan ulkomaalaisten bändien kanssa tekemisissä, mikään ei ole varmaa. Tarvitaan vähintään 2–3 riittävän kovaa nimeä, että tämän kokoluokan tapahtuma kannattaa järjestää. Jos niitä ei saa, kannattaa pitää välivuosi, taustoittaa Huhtala.

Koivistonkylässä varttuneella punkin kautta kasariheviin 1970–80-luvuilla kasvaneella Huhtalalla on tarjonnassa myös vahvoja omia odotuksia.

– Whitesnake oli minun nuoruuteni bändi, sitä ei voi sivuuttaa. On kiva nähdä myös D-A-D.

Esiintyjät

Sauna Open Air 2019

Tampeteella Ratinanniemellä 12.–13.7.2019

perjantaina: Mokoma, Flat Earth, Marko Hietala, D-A-D, Santa Cruz, Amorphis, W.A.S.P.

lauantaina: One Desire, Brother Firetribe, Skindred, Battle Beast, Sonata Arctica, Europe, Whitesnake

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat