Puheenaihe

Kuinka monta kertaa masturboit viikossa? Suomalaisten itsetyydytysluvut julkaistiin ja yksi ikäryhmä erottuu selkeästi

Kuvituskuva.

Päivi Tuovinen

Yhä useampi suomalainen harrastaa sooloseksiä vähintään kerran viikossa, selviää seksivälineitä myyvän Kaalimato.comin tekemästä kyselystä.

Kerran viikossa suomalaisista masturboi nyt 41 prosenttia, kun vuotta aiemmin luku oli 35.

– Suomalaiset ovat intoutuneet tänä vuonna itsetyydytyksestä yhä enemmän. Sooloseksiin ryhdytään etenkin iltaisin rentoutumismielessä, tiedotteessa kerrotaan.

Innokkaimpia ovat 18–24-vuotiaat suomalaiset. Heistä lähes puolet tyydyttää itseään useamman kerran viikossa.

– Itsetyydytys on osa aktiivista seksielämää. Joillekin se on tapa kompensoida yhdyntöjä, ja osalle taas tapa tuottaa seksuaalista nautintoa itselleen yhdyntöjen ohella, Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen kertoo.

Miehet ovat huomattavasti naisia aktiivisempia tyydyttämään itseään, sillä miehistä yli puolet (55 %) masturboi vähintään kerran viikossa, kun taas naisista näin toimii 27 prosenttia.

– Miesten seksuaalisuus on ollut huomattavasti pidempään hyväksyttyä ja se näkyy vielä tänäkin päivänä asenteissa, kasvatuksessa ja toiminnassa. Miehet aloittavat yleensä naisia nuorempana itsetyydytyksen ja he kokevat keskimäärin naisia enemmän seksuaalista halua, Lavikainen taustoittaa.

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Krista masturboi joka päivä ennen töitä kuukauden ajan – yllättyi totaalisesti vaikutuksesta11.6.2019 03.50
IL: Yhä useampi nuori mies tuhoaa erektionsa tietämättään lopullisesti – erikoislääkäriltä varoitus pornosta ja itsetyydytyksestä26.10.2018 03.50
9 naista paljastaa intiimit itsetyydytyssalaisuutensa – "joskus ajattelen esiintyväni isolle yleisölle..."20.9.2018 04.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat