Viihde

Uskomaton idea sipsimuseosta toteutuu – avajaiset Helsingin paraatipaikalla

Sipsimuseon avajaiset pidetään 4. elokuuta.

Hanna Korhonen

Joukkorahoituskampanjalla alkunsa saanut Etu-Töölön Sipsimuseo avaa ovensa Kansallismuseon Kesäpihalla neljäs elokuuta. Mesenaatti-palvelun kautta rahoitetun Sipsimuseon takana on hiphoppari, Töölön Ketterä-yhtyeestä ja Radio Helsingistä tuttu, Fedja Kamari.

Kamari kertoi maaliskuussa Helsingin Uutisille haluavansa dokumentoida sipsivalikoimat museoonsa. Lisäksi tavoiteena on kartoittaa sekä kotimaista että kansainvälistä sipsikulttuuria. Kamari toivoo myös Sipsimuseon projektina osoittavan omaehtoisen tekemisen mahdollisuudet.

– Tämä on tempaus, joka ei ole kaupallisten yhteistöiden kahlitsemaa ja kangistamaa, vaan hyvällä tavalla vaistonvaraisesti tapahtuvaa seikkailua, hän avasi Helsingin Uutisille.

Avajaisissa on luvassa on näyttely Sipsimuseon kokoelman helmistä, vuoden sipsiartesaanin kruunaus, keskustelupaneeli perunalastukulttuurista sekä muuta lämminhenkistä ajanvietettä kaikille sipsien ystäville. Tapahtuman aikataulu sekä ohjelma tarkentuvat heinäkuun aikana ja niistä ilmoitetaan avajaisten Facebook-sivulla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat