Puheenaihe

"Yhen illan panoks kelpaisit" – Missi Erika Helin, 25, törmäsi törkeään ongelmaan, joka on monelle naiselle ihan liian tuttu

Erika Helin

Nadi Hammouda

Miss Suomi -finaalissa nähty juontaja Erika Helin kirjoittaa blogissaan joutuneensa viime perjantaina törkeiden kommenttien kohteeksi.

Heliniä oli lähestynyt illalla naiselle entuudestaan tuntematon mies, joka oli pyytänyt saada istua naisen syliin. Helinin kieltäydyttyä mies oli alkanut tivaamaan, että eikö tämän ulkonäkö miellytä. Helinin kehotettua miestä lähtemään, tämä päästi ilmoille asiattoman kommentin.

– No et säkään kovin kaksisen näkönen oo, mutta yhen illan panoks kelpaisit, mies totesi Helinin mukaan.

Helin kertoo tapauksen aiheuttaneen naiselle pahaa mieltä ja turvattomuuden tunteen, sillä ahdistelija oli naista fyysisesti isompi.

– Mun päässä pyöri samaan aikaan muutama ajatus: Ensimmäinen ei tarkoittaa ei. Kaverit on ihan vieressä joten ei oo hätää, mutta mitä jos oisin yksin? Tyyppi tulee liian lähelle ja on varmasti mua paljon voimakkaampi, mitähän se tekee jos annan ihan rehellisesti palaa mitä ajattelen? 

– Voin pahoin siitä ajatuksesta, että joku kokee oikeudekseen tulla halventamaan toista ihmistä puhumalla asioita, jollasia ei ikinä pitäisi sanoa ääneen kenellekään. Suorastaan kuvottavaa, että joku näkee sut vain esineenä, jonka voi ottaa käyttöön ja sen jälkeen heittää pois.

Naisten kokema asiaton käytös ja huutelu on ollut tänä kesänä otsikoissa muutenkin. Useat mediat kertoivat kesällä Miss Helsinki -kilpailun järjestäjänä tunnetun Rosanna Kuljun tapauksesta, jossa Kulju oli saanut rakennustyömaan ohi kävelleessään työmiehiltä törkeitä kommentteja.

Helin puolestaan puhui kesäkuussa Iltamakasiinin haastattelussa kouluaikoinaan koulun pihalla kokemastaan fyysisestä seksuaalisesta ahdistelusta. Lue juttu tästä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

"Voisin lähteä alastonkuviin" – Erika Helinille, 25, yllättävä tarjous ulkomailta19.6.2019 04.00
Erika, 25, sai törkeitä kommentteja ulkonäöstään naisten WC:ssa – ja sitten tuntematon nainen teki vielä jotain härskimpää19.3.2019 04.00
Saara, 24, järkyttyi työhaastattelussa – haastattelijalta törkeitä kysymyksiä24.9.2018 04.45

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat