Viihde

Näyttäviä vaatteita rakastava Nina neuvoo naisia – tämä alusvaate tulisi löytyä jokaisen kesämekon alta

Vuosien saatossa vaatteita ja asusteita on kertynyt melkoinen määrä Silvennoisen kaappeihin. Lempiasuste on monikäyttöinen huivi.

Mia Lagström

Hämeenlinnalainen kampaaja-meikkaaja-stylisti Nina Silvennoinen löysi temperamenttinsa ja räväkkyytensä espanjalaisen kulttuurin innoittamana. Puolen vuoden opinnot Espanjassa sekä flamencotanssiharrastus toivat elämään värikkäät mekot ja naisellisuuden.

– Ihmiset saisivat käyttää rohkeammin värejä ja tuoda pukeutumisellaan esille omaa persoonallisuuttaan.

Hänen mukaansa tärkeintä pukeutumisessa on, että vaate sopii vartalon malliin. Ennen se oli helppoa, sillä vaatteet teetettiin ompelijalla. Nykyisin ollaan valmisvaatteiden ja kulloinkin olevan muodin varassa.

– Kaikki vaatteet eivät sovi kaikille. Onneksi helmaa voi lyhentää tai pidentää ja hihoja muuttaa. Käytän itse ompelijoiden palveluja, kun koen sen tarpeelliseksi.

 

Vaatteiden suhteen Silvennoinen on kaikkiruokainen, ja vuosien saatossa vaatteita on kertynyt melkoinen määrä.

– Nuorempana elämä ei löytänyt aina oikeaa suuntaa, mikä harmitti. Kauniit vaatteet ja asusteet helpottivat oloa. Kaverini tuumasivatkin aikoinaan vaatekaappiani katsellessa, että minua on mahtanut harmittaa paljon. Suosittelen kuitenkin kaikille elämänkolhuja kokeneille panostamaan hiuksiin, meikkiin ja vaatteisiin. Se piristää.

Silvennoisen suosikkivaatteet löytyvät 1940-, 1950- ja 1960-luvuilta. Myös 1920-luku puhuttelee.

– Rakastan vintagevaatteita. Pidän paljon myös eri kuoseista ja niiden kirjo ulottuu tiikerikuosista, pilkkujen kautta kukkasiin.

Kauniit vaatteet eivät tarkoita epäkäytännöllisyyttä. Pyörällä töihin kulkiessa mekon voi sujauttaa tuuli- tai toppapuvun alle tai vaihtaa vaatteet työpaikalla. Silvennoinen muistuttaa myös alusvaatteiden tärkeydestä. Ne tukevat, silottavat ja pitävät ryhdissä.

– Alushame on ihan ehdoton. Vaate ei takerru ihoon kiinni, ja jos jotain vilahtaa, niin sitten kaunis alushame.

 

Silvennoisen suosikkiasuste on huivi. Huivin voi kietaista hiuksiin, tehdä siitä rusetin tai vyön.

– Jos huivin haluaa laittaa harteille, voi sen pujottaa kiinni vaikka mekon olkaimeen. Juhlissa näkee paljon naisia, jotka pitelevät kädellään kiinni huivista, ettei se tipahda. Kun toinen käsi on vielä kiinni käsilaukussa, ollaan ihan kädettömiä. Huivin tehtävänä on olla osa kaunista asua, ei peittää sitä.

Aina oman vartalon mukaan

Stylisti Nina Silvennoisen vinkit

Huomioi pukeutumisessa vartalosi malli. Pääntie, hihojen ja helman pituus, leikkaus vaikuttavat kaikki, miltä vartalo näyttää.

Vaate ei saa olla liian pieni, eikä liian suuri.

Värien valinnassa kannattaa huomioida ihon sävy, sopivatko kirkkaat ja voimakkaat vai murretut ja vaaleat sävyt.

Käytettyjen vaatteiden liikkeistä voi tehdä hienoja ja persoonallisia löytöjä.

Vanhoissa vaatteissa on usein paljon saumavaraa, joten ne on helppo muokata omaan vartaloon sopiviksi ja päivittää ajan hengen mukaisiksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Suomalaisen Katariinaan, 24, näyttävä ulkonäkö on huomattu ulkomailla asti – Kuva: onko tässä tuleva Miss Suomi?5.6.2019 03.50
Miss Helsinki -perintöprinsessa Eevan, 22, muokattu alusvaatekuva paljastaa – näin meitä huijataan29.1.2019 04.00
Suomalaisen Lauran, 24, ulkonäköpiirre kerää ihailevia katseita ja kommentteja – Kuva:  "Ne ovat tosi isot"10.6.2019 03.50

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat