Viihde

Suomalainen Bikini fitness -tähti Clarissa kertoo avoimesti miksi muokkaa kuviaan somessa – ja minkä vuoksi silikonirinnat eivät ole kaduttaneet naista hetkeäkään

Clarissa Pajukoski

Clarissa Pajukosken arkisto

Sosiaalisessa mediassa on tänä päivänä valtava kuvien tulva.

Käyttäjän verkkokalvoille lävähtää toinen toistaan upeampia kuvia ja kilpailu huomiosta on kovaa. Tämä on johtanut siihen, että monet muokkaavat omia kuviaan saadakseen ne näyttämään paremmalta.

Asiasta on käyty viime vuonna keskustelua sekä puolesta että vastaan. Yksi kuvien muokkaamisesta avoimesti blogissaankin kertonut on suomalainen bikini fitness -kilpailija Clarissa Pajukoski

– Muokkaan kuviani niin, että ne näyttävät omaan silmään hyviltä. En kuitenkaan mitenkään hirveästi, vaan enemmänkin varjoja, kontrastia ja sen semmoista. Mitä todella moni muu tekee myös, Pajukoski kertoo.

– Ehkä se muokkaamisinto tulee mainosmaailmasta ja julkkisten kautta. Visuaalisesti hienot ja värikkäät kuvat keräävät enemmän huomiota.

Erityisen haitallisena etenkin nuorten näkökulmasta on pidetty sitä, jos käyttäjä muokkaa omaa vartaloaan saadakseen esimerkiksi vyötäröä tai reisiä kiinteämmän näköiseksi. Pajukoski ei sitäkään lähtökohtaisesti tuomitse.

– Itse en hirveästi sellaista harrasta. En kuitenkaan katso muita pahalla, jos he sellaista haluavat tehdä. Ihan äärimmäisyyksiin ei kuitenkaan kannata mennä. On se vähän epärealistisen näköistä, jos reidestä katoaa 10 senttiä. Silloin sitä toivoo, että muutkin tajuavat kyseessä olevan muokkaus.

Pajukoski toteaa, että ei kuitenkaan ota muiden mielipiteistä juurikaan mitään paineita.

– Olen niin kiireinen, etten jaksa ajatella tuollaisia juttuja. Toki kun bikini fitnestä harrastaa, tulee sellainen tietty paine, mutta otan somen katselun enemmänkin inspiraation kannalta.

Myös kauneusleikkaukset ovat viime vuosina olleet puheenaihe. Niistäkin Pajukoskella on omakohtaista kokemusta, sillä hän on aikoinaan hankkinut silikonirinnat.

– Menin rintaleikkaukseen, koska se oli pitkään kytenyt haave. Teini-iästä asti olin ajatellut, että rinnoistani ei tulleetkaan sen muotoiset ja naiselliset, kuin olin ajatellut. Lopulta päätin, että mennään nyt sitten kunnolla.

– En ole katunut hetkeäkään ja siitä on ollut minulle vain iloa. Myös bikini fitneksen kannalta se on ollut hyvä asia. On kuitenkin tärkeää, että leikkaukseen menee itsensä vuoksi. Ei sen, että näyttäisi mielestään paremmalta somessa.

Pajukoski ajautui mukaan bikini fitness -kisalavoille ikään kuin vahingossa.

–  Kävin aluksi vain salilla, mutta mieheni kanssa kävimme katsomassa fitness-kilpailuja. Siellä minulle sanottiin, että minulla olisi hyvä rakenne. Tykkään myös kaikista glitter-asioista, kauneudesta, esiintymisestä ja korkokokengistä. Tämä oli sellainen hyvä combo, nainen hymyilee.

Ensimmäiset kilpailunsa hän kisasi vuonna 2016 ja sen jälkeen myös menestystä on tullut. Tällä hetkellä hän kuitenkin pitää lajista taukoja.

– Nyt ei ole tulossa kisoja, sillä viime syksyn kisaohjelma -ja dieetti oli niin rankka. Pitää olla aikaa palautua ja hakea uutta inspiraatioita kisoihin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

MTV: Bikini fitnesslavalle nouseva suomalainen Cindy, 26, teki hurjan muodonmuutoksen – Kuva: 29-kiloa pudottanut nainen rakastaa nyt timmiä kroppaansa24.7.2019 04.45
Suomalainen Alona otti lomaltaan upeita bikinikuvia ja ystävät hehkuttivat täydellisyyttä – nainen paljastaa nyt karun totuuden19.7.2019 04.55
Miss Helsinki Ninan, 25, ex-poikaystävä vaati naista ottamaan silikonirinnat – "rinnat ovat oikeasti yksi osa kehossani, minkä suhteen luoja on siunannut minua"8.3.2019 04.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat