Puheenaihe

Työntekijä IL:lle: Sähköyhtiö Fortumin alihankkija kyykyttää nuoria pätkätyöläisiä – "Se on raakaa peliä"

Ville Keskitalo

LinkedIn-verkkoyhteisöpalvelussa on viime päivinä levinnyt tilapäivitys, jossa muun muassa Fortumin sähkösopimuksia myyvää Rainmaker-suoramyyntiyritystä syytetään nuorten työntekijöiden kyseenalaisesta kohtelusta. Iltalehti kertoi asiasta tiistaina.

LinkedIn-päivityksessä kerrotaan Iltalehden mukaan, että Rainmakerin nuoria kesätyöntekijöitä kyykytetään tulos tai ulos -periaatteella: jo kahden viikon jälkeen kehotetaan irtisanoutumaan tai annetaan potkut, jos asetettuja tavoitteita ei ole saavutettu.

– 20-henkisessä tiimissä viikoittain 3–4 henkilöä saa potkut ja saman verran tulee uusia, kirjoittaja kuvailee tilannetta Iltalehden mukaan LinkedInissä.

Yrityksessä Fortumin sähkösopimuksia kauppaava työntekijä vahvistaa nyt epäkohdat Iltalehdelle.

– Puhelinmyyjillä on puolen vuoden koeaika. Monilla kyseessä on ensimmäinen työpaikka. Laitetaan älyttömät tulos- ja myyntivaatimukset, ja sitten annetaan ymmärtää, ettei työsuhde jatku, koska tavoitteita ei ole saavutettu, Rainmakerin työntekijä kertoo Iltalehdelle.

– Se on raakaa peliä. Jengiä lähtee ja vaihtuu koko ajan, työntekijä kertoo jutussa.

Rainmakerin myynnin palveluista vastaava operatiivinen johtaja Kim Lehtola kertoi Iltalehdelle tiistaina, että yrityksen johto on ollut ”aivan ymmyrkäisinä kirjoituksesta”.

Lehtola kiistää myös työntekijöiden vaihtuvuuden olevan niin suuri kuin LinkedIn-päivityksessä kerrotaan.

– Työllistämme paljon nuoria, joista osa tekee työtä opiskelujen ohessa ja sitten jatkaa opiskelua toisaalla tai siirtyy tekemään muuta työtä. Tämä on tällainen entry level -työpaikka, hän kommentoi Iltalehdelle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat