Viihde

Bikini fitness -kilpailija lyttää suomalaisnaisten tissiposeeraukset ja takapuolikuvat – "Miksi omia rintoja tai p*rsettä halutaan jatkuvasti tuoda esille?"

Jade Liikkanen

Jade Liikkasen arkisto

– Musta tuntuisi aika absurdilta laittaa Instagramiini itsestäni takaapäin otettu kuva, jossa seisoskelen stringit jalassa. Tai että laittaisin jokaiseen selfie-, tai mihin tahansa, kuvaan avonaisen paidan tai topin päälle, jotta tissivakoa hieman pääsee pilkottamaan.

Näin pohti blogikirjoituksessaan toukokuussa Jade Liikkanen, joka oli alkanut ihmetellä paljaan pinnan määrää suositussa sovelluksessa.

– Miksi omia rintoja tai persettä halutaan jatkuvasti tuoda esille? Oma näkemykseni on, että kyseisillä kuvilla halutaan huomiota, kuten millä tahansa kuvalla. Bikinikuvat varmasti saavatkin enemmän tykkäyksiä, kuin sama kuva collegehousut ja huppari päällä. Mutta millaista huomiota, ja onko se haluttua? Jos paljaalla pinnalla hamstrataan ainoastaan tykkäyksiä, niin toisten huomion saaminen täytyy olla äärimmäisen tärkeä asia – halutaan nostaa oma profiili näkyviin keinolla millä hyvänsä, ja helpostihan se onnistuu silikonirinnoilla ja belfieillä, hän jatkoi.

Muutama kuukausi kirjoittamisen jälkeen Liikkanen on yhä samaa mieltä. Hän kertoo huomanneensa, että etenkin paljon salilla käyvät nuoret naiset tupaavat laittamaan sosiaaliseen mediaan paljastavaa sisältöä.

– Tätä varmasti tapahtuu maailmalla, mutta minä seuraan pääosin suomalaisia. Olen miettinyt, että voisiko huomion haun ohella kuvien taustalla olla oman heikon itsetunnon pönkittäminen tai omat ulkonäköpaineet. Halutaan todistella muille, että "kyllä minussakin on nähtävää", hän pohtii.

Kovista sanoistaan huolimatta Liikkanen ei kuitenkaan halua tuomita kuvien laittajia. Hän kertoo julkaisseensa tekstin, koska ilmiö ihmetytti naista. Samalla hän haluaa omalla esimerkillään tuoda fitnesstä hiukan toisenlaiseen valoon.

– Somessa julkaisen materiaalia, joka vastaa omia mielipiteitäni ja arvojani. Vaikka oma lajini onkin bikini fitness, haluan tuoda lajin urheilullista puolta esille. Haluan näyttää, että fitness voi olla urheilua eikä pelkästään bikineissä heilumista tai saliselfieiden ja belfieiden ottamista, hän toteaa.

– Varmasti saisin itsekin enemmän huomiota ja seuraajia somessa, mikäli postaisin pelkkiä belfieitä ja puolialastonkuvia. En kuitenkaan halua antaa itsestäni sellaista kuvaa, vaan omassa IG:ssäni ajatukset ovat suuremmassa roolissa, ja niitä tuodaan kuvien avulla esille.

Nainen kehottaa paljastavan kuvamateriaalia julkaisevia miettiviä pohtimaan millaisen vaikutelman haluaa antaa.

– Jokaisella on oikeus julkaista itsestään sellaisia kuvia kuin haluaa, mutta välillä kannattaisi ehkä miettiä sitäkin, mitä kannattaa julkaista tai mitä ei. Sosiaalinen media ja instagram ovat tänä päivänä suuressa roolissa todella monessa asiassa, ja sometilin perusteella luodaan automaattisesti henkilöistä tietynlainen mielikuva. Minkälaisen ensivaikutelman sä haluat antaa?

Lue naisen koko blogi tästä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Naisten paljastavat kuvat puhuttavat somessa – Viivi Pumpanen kertoo nyt miksi hänen takapuoltaan ei Instagramissa nähdä ja miksi netissä on hyvä pitää varansa18.3.2019 04.00
Suomalainen Bikini fitness -tähti Clarissa kertoo avoimesti miksi muokkaa kuviaan somessa – ja minkä vuoksi silikonirinnat eivät ole kaduttaneet naista hetkeäkään30.7.2019 04.00
Puolialastomat naiset ja tyhjänjauhajat ärsyttävät Oona Tolppasta, 25, somessa – Gladiaattorit-sarjan Safiiri taklaa nyt naisten ulkonäköpaineita23.3.2019 05.45

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat