Viihde

Espanjasta Suomeen muuttanut Salvador häkeltyi täysin suomalaisessa ruokapöydässä – "espanjassa tätä ei ikinä tapahtuisi"

Salvador Alogo

Toni Tervo

Syynä oli, tietenkin, nainen.

Salvador Alogo muutti Suomeen vuonna 2011 silloisen vaimonsa perässä. Hän tykästyi nopeasti uuteen kotimaahansa, mutta huomasi heti myös selvän eron.

– Ihmiset ovat tosi erilaisia ja kulttuuri monelta osin kuin yö ja päivä. Espanjalaiset ovat todella ulospäin suuntautuneita kun taas suomalaiset ovat enemmän varautuneita. Mutta suomalaiset ovat hienoa väkeä. Rehellisiä ja maanläheisiä, mies hymyilee.

Kulttuurien ero kävi ilmi nopeasti etenkin suomalaisessa ruokapöydässä.

– Olimme ensimmäistä kertaa syömässä vaimoni siskon perheen luona. Nauroimme kaikki ruokapöydässä, kun yhtäkkiä laskeutui hiljaisuus. Sitä kesti ehkä noin 20-30 sekuntia, mutta se tuntui oikeasti ikuisuudelta. Aloin jo panikoimaan, että teinkö minä jotain väärin. Espanjassa tätä ei ikinä tapahtuisi. Siellä puheensorina on lakkaamatonta, Alogo nauraa.

Vaimosta tuli lopulta ex-vaimo, mutta Alogo jäi silti Suomeen. Hän oli kotiutunut maahan hyvin ja pariskunnalla oli yhteinen poika.

Työteliäs mies tajusi nopeasti, että sisäistääkseen suomalaisen kulttuurin, hänen oli pakko oppia paikallinen kieli.

– Opettelin sitä ihan jatkuvasti hurjalla tahdilla. Kirjoitin asioita ja sanoja muistiin. Kaupan kassa myyjät huomasivat, että minulla oli vaikeuksia sanojen kanssa ja yrittivät puhua minulle englantia. Puhuin heille väkisin suomea takaisin, mies hymyilee.

Hän pääsi vaateliikkeeseen myyjäksi ja teki sitä muutaman vuoden. Taustalla paloi kuitenkin toinen halu.

– Vuonna 2010 espanjassa tajusin haluavani alkaa näytellä. Minulla oli silloin iso rooli Hamlet-näytelmässä. Suomeen saapuessani pääsin opiskelemaan näyttelemistä työväenakatemiaan. Se oli rankkaa, sillä olin siellä ainut ulkomaalainen, enkä vielä tuolloin osannut kieltä kunnolla. Mutta olin päättäväinen.

Alogo haki sinnikkäästi mukaan erilaisiin tuotantoihin, mutta ovet aukenivat kunnolla vasta kun hän pääsi piipahtamaan pieneen rooliin Salatuissa Elämissä. Sen jälkeen ovet ovat miehelle auenneet enemmän ja enemmän. Pelkästään viime vuosina hänet on nähty huippusuosituissa M/S Romantic- ja Syke -sarjoissa.

Parhaillaan hän kuvaa roolia Janne Katajan tähdittämässä Kalevi Keihäsen Keihäsmatkoista kertovassa sarjassa. Alogo sijoittui myös toiseksi gladiaattoreiden tuoreimmalla kaudella.

Edistääkseen uraansa, Alogo teki kovan ratkaisun.

– Jätin työni vaateliikkeessä noin puoli vuotta sitten. Näyttelijän töitä saattoi tulla todella lyhyellä varoitusajalla ja vaateliikkeissä on tiukat työajat. Tajusin, että se ei tue minun unelmaani.

– Nyt ajan muiden töiden ohella taksia Kovasella. Pomoni on mahtava tyyppi, joka tsemppaa unelmaani täysillä, Alogo hymyilee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Menestynyt yhdysvaltalaisbloggari hämmästyi Tampereella –"En ymmärrä miksi se on täällä niin suosittua"3.8.2019 05.15
Kalle Lamberg hämmästyi: Sähköyhtiö Caruna löi tiskiin tylyn 50 000 euron hintapyynnön – Ihan oikeasti mitä h#lvettiä?!"9.11.2018 04.30
Yhdysvaltalaisnäyttelijä kuuli kuinka Suomessa kohdellaan näyttelijöitä vielä vuonna 2019 ja tyrmistyi – "Ihan käsittämätön tilanne"20.2.2019 04.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat