Puheenaihe

Nina Mikkosen huikea muodonmuutos – Kuva: pudotti Janni Hussin avulla kaksinumeroisen määrän kiloja ja tältä hän näyttää nyt

Niina Mikkonen

Toni Tervo

Nina Mikkosen viime vuodet ovat olleet melkoista alamäkeä.

Hän toimi vuosia miehensä Timo T.A. Mikkosen omaishoitajana ja eli raskasta arkea, jossa itselle ei ollut aikaa. Timon menehdyttyä seurasi lyhyen ajan sisään kahden muun läheisen kuolema.

– Masennuin ja aloin syömään mielialalääkkeitä. Masennus on sellainen tila, että siitä ei nousta vaan "persuksille potkimalla", vaan silloin ihminen ei edes peittoa jaksa nostaa. Niin kävi myös minulle, Mikkonen kertoo uuden Safetowalk -applikaation lanseeraustilaisuudessa.

Lääkkeiden myötä tuli myös painonnousu, joka masensi naista entisestään. Sitten soi kuitenkin puhelin.

– Minua pyydettiin mukaan Suurin Pudottaja -ohjelmaan ja onneksi menin. Se oli ihana kupla ja meillä oli siellä tosi kiva porukka. Raskaiden omaishoitajavuosien jälkeen oli ihanaa, että sai viimeinkin vähän keskittyä itseensä, nainen hymyilee.

Mikkosen valmentajana leirillä toimi Janni Hussi, jota nainen kiittelee vuolaasti. Hän ei luonnollisesti saa paljastaa paljonko kiloja lähti, mutta kertoo painonpudotuksen olleen "kaksinumeroinen määrä kiloja".

– Muodonmuutos ei ole pelkästään fyysinen, vaan myös henkinen. Minulle tuli siellä olo, että haluan vanhan elämäni takaisin. Olen kuitenkin joskus tiennyt, mitä tarkoittaa olla hyvässä kunnossa.

– En lähtenyt kisaan hakemaan pelkästään parempaa vartaloa, mutta ei sitä puoltakaan sovi vähätellä. Se tulee siinä sivussa kun muutkin asiat paranevat. Ja onhan se hienoa katsoa peiliin ilman että oma kuva masentaa.

Mikkonen kertoo odottavansa ohjelman alkua jännityksellä.

– Millään en haluaisi odotella syksyyn asti. Tosin en kyllä haluaisi nähdä sitä vanhaa kroppaani enää, hän nauraa.

– Sen kyllä sanon, että kaikki sinne lähteneet olivat hirveän rohkeita. Meistä mitattiin jokainen sentti ja tiedämme joutuvamme arvostelun kohteeksi. Ihmiset sosiaalisessa mediassa ovat niin hirveän raadollisia.

Suurin pudottaja -ohjelmaa on maailmalla kritisoitu siitä, että se luo osallistujilleen kuplan, josta päästyään näiden on mahdoton pitää samaa urheilun ja syömisen tasoa yllä ja kilot palaavat. Mikkonen tunnistaa asian, mutta ei ota siitä stressiä.

– Tietenkään samassa mittakaavassa niitä asioita ei voi tehdä kun siellä leirillä. Itse teen siinä määrin kuin pystyn. Olen kuitenkin kahden nuoren yksinhuoltaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

MTV: Janni Hussin somekuva häkellytti Hollywood-tähtien luottomiehen – "tuohan on penis"18.7.2019 04.00
Viivi Pumpaselta melkoinen muodonmuutos – Kuva: tunnistaisitko naisen kadulla?21.5.2019 04.00
Vaatemyyjä Tarja, 25, teki upean muodonmuutoksen: XXL-koko vaihtui M:ksi – Kuva: "Olen elämäni kunnossa!"19.4.2019 04.45

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat