Viihde

Näyttelijä Jenni Banerjee vaati lentoemännän rooliasuunsa yhden muutoksen – "heillä kaikilla on sellainen oikeasti"

Jenni Banerjee

Toni Tervo

Kun Jenni Banerjee otti roolin vastaan Kalevi Keihäsen keihäsmatkoista kertovan sarjan lentoemäntä Armina, hänen ei tarvinnut hakea inspiraatiota kaukaa.

– Yksi ihan parhaista ystävistäni on ammatiltaan purseri ja mieheni on lentokapteeni. Heiltä on tullut kysyttyä työnkuvasta ja on ollut hienoa päästä seuraamaan sitä toimintaa käytännössä.

– On sitä itsekin matkaillessa tullut jotain vinkkejä vastaan. Kuten millä äänenpainolla kuulutukset sanotaan ja niin edelleen.

Banerjee vei asiantuntemusta myös sarjan puvustajalle.

– Halusin ehdottomasti roolihahmolleni kellon käteen, koska sellainen oli kaikilla lentoemännillä, jotta he voivat pitää ajankulua silmällä.

Banerjeen lisäksi parhaillaan kuvattavassa sarjassa näyttelevät muun muassa Janne Kataja, Aku Hirviniemi, Hannele Lauri ja Ile Vainio. 1970-luvulle sijoittuvassa sarjassa Banerjee näyttelee esimiestä, jolla Kataja vihjasi sarjan lehdistötilaisuudessa olevan iso rooli.

– Armi on kaikkien lentoemäntien ja stuerttien pomo. Hän on sellainen ryhmän peruskallio, joka pitää kaikkia lankoja käsissään. Sarjan myötä katsojalle alkaa sitten avautua Armin oma historia, mutta siitä en viitsi paljastaa sen enempää, näyttelijä hymyilee.

Banerjee on viime vuosina ollut melko työllistetty sillä hänet on nähty pelkästään viimeisen vuoden aikana Syke-sarjassa sekä Moderneissa Miehissä. Näyttelijä iloitseekin tilanteestaan.

– Olen yrittänyt tehdä vain mahdollisimman hyvää työtä, hän toteaa vaatimattomasti.

Näyttelemisen ulkopuolella Banerjeen aika kuluu toisen intohimon parissa.

– Hevoset ovat olleet minulle tavattoman rakkaita ihan pienestä pitäen. Nyt minulle tuli tallille ensimmäistä kertaa kaksi omaa hevosta, joten heitä hoitaessa on aikaa mennyt.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat