Viihde

Nelli Matula otti mallia seksuaalisuuden ja kauneuden jumalattaresta – fanit villiintyivät uudesta julkaisusta

Nelli Matula

Nana Simelius

Positiivinen hyökyaalto.

Noilla sanoilla Nelli Matula kuvaili perjantaina julkaistun esikoisalbuminsa keräämää palautetta. Jumalatar-niminen kokonaisuus julkaistiin perjantaina keskiyöllä ja sen jälkeen naisen puhelin on piipannut lähes tauotta.

– Palaute on ollut tosi hyvää ja siitä on tullut tosi positiivinen fiilis. Olin pitkään julkaisematta yhtään mitään ja tiedän, että ydinfanijoukkoni on ollut jo hiukan kärsimätön. Kun olen julkaissut somessa jotain niin heti on tullut kommentteja, että "missä levy?" ja "mitä sä pihtaat". Josko he nyt sitten pysyisivät pari viikkoa tyytyväisenä, laulaja vitsailee.

Matulan mainitsevat ydinfanit ovat etenkin sosiaalisessa mediassa hyvin aktiivisia. Viime aikoina etenkin uuden albumin kullanhohtoisten promokuvien ilmestyessä sosiaaliseen mediaan, naista on ylistetty maasta taivaisiin ja ristitty muun muassa "Suomen Beyonceksi".

– Onhan se nyt ihan maailman imartelevinta, hän hymyilee.

Jumalatar-albumi käsittelee artistin mukaan kahta, rinnakkain kulkevaa tematiikkaa. Ensimmäinen on korkealentoisempi konsepti, peilaus Afroditeen, muinaisen Kreikan hedelmällisyyden, seksuaalisuuden, rakkauden ja kauneuden Jumalattareen.

– Olen aina ollut todella kiinnostunut historiasta ja Afrodite, vastaavasti Rooman mytologiassa Venus, on aina jotenkin puhutellut. Hän edustaa niin moni asioita, Matula pohtii.

Toinen levyllä käsiteltävistä teemoista on Matulan omaa arkisempaa kokemusta nuorena naisena nykypäivän yhteiskunnassa.

– Se kokemus on hyvin monipuolinen. Se on paikoin voimaannuttava. Paikoin korostetun itsevarma. Paikoin vihainen. Paikoin nöyryytetty ja paikoin pelottavan avoin. Uudempi ja vanhempi tuotanto on levyllä koottu a ja b -puoliin, jotka käsittelevät näitä molempia teemoja.

– Ikävä kotiin on sellainen kappale, josta tuli minulle ehkäpä koko levyn rakkain. Se on lähes kirjaimellisesti sydän vereslihalla kirjoitettu. Alkuperäinen ajatus oli, että se ei tulisi edes julki, koska ujostutti. Siitä tuli todella tärkeä kappale.

Levyn julkaisun jälkeen Matula valmistautuu elämänsä ensimmäiselle levynjulkaisukiertueelle. Jos on naisen aiempaa lavaesiintymistä on seurannut, niin voi veikata tiedossa olevan jotain suurta.

– Visio on aika korkealentoinen, mutta katsotaan mihin budjetti riittää, Matula virnistää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Nelli Matula sai puhelun, jota luuli ensin täydeksi vitsiksi – "Sen jälkeen olin, että damn olisi pitänyt aloittaa kuntokuuri aikaisemmin8.6.2018 03.50
Nelli Matula tyrmää yleisen harhaluulon itsestään – "Nyt on oikea hetki paljastaa tämä asia"10.5.2019 04.00
Jenni Vartiainen lehdelle: Elin kaksoiselämää – "se oli tosi siistiä"4.10.2018 23.15

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat