Viihde

IL: Lotta Hintsa hengenvaarassa tunnetulla vuorella – "kohta joku kuolee"

Lotta Näkyvä

Toni Tervo

Entinen Miss Suomi Lotta Hintsa joutui tuoreimmalla vuorikiipeilyreissullaan useisiin vaaratilanteisiin, kertoo Iltalehti.

Hiljattain miehestään Kristan Näkyvästä eronnut missi on vuosikausia harrastanut vuorikiipeilyä. Taannoin Iltamakasiinin haastattelussa hän kertoi tiedostavansa harrastuksen riskit.

– Totta kai se on riskialtista, jos ei tiedä mitä tekee. Sitä varten olen viettänyt aikaa Annapurnalla harjoittelemassa tekniikkaa sekä opettelemaan lukemaan vuorta. Eli mihin aikaan päivästä kannattaa kiivetä, millaiseen kohtaan on hyvä pystyttää leiri ja niin edelleen, hän kertoi.

Nyt nuo riskit näyttävät realisoituneen. Iltalehden haastattelussa Hintsa kertoo suorittaneensa kiipeilykaverinsa ja mentorinsa kanssa ohueen ilmastoon tottumisen harjoituksia, kun he joutuivat myrkytystilaan.

 – Myrkytystila ilmeni järkyttävänä pahoinvointikohtauksena, nainen kertoo lehdelle.

Iltalehden mukaan Kaksikon ruuat myös varastettiin ja oli hilkulla, että he eivät jääneet lumivyöryn alle, sillä luonnonilmiö oli pyyhkäissyt leirin yli, jonne heidän oli aiemmin ollut tarkoitus päätyä ennen kuin toinen vyöry tukki reitin.

Vaarallisia tilanteita riitti lehden mukaan myös laskuvaiheessa, jossa Hintsa kertoo "kuolemanvaaran olleen todellinen".

– Onnettomuudet tapahtuvat yleensä alas tultaessa. Viimeisessä rinteessä oli myös kantajia, sillä kausi oli päättymässä, joten kaikki olivat lähdössä pois. Koko rinne oli jäässä, samoin kuin siinä oleva köysi. Kiedoin köyden käteni ympäri, ettei ote irtoaisi, sillä koko ajan joku repi köyttä jonkin suuntaan, hän toteaa lehdelle.

– Don kertoi myöhemmin ajatelleensa, että kohta joku kuolee. Jos joku tekee virheen, niin silloin voi käydä todella huonosti, Hinsta jatkaa haastattelussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Ex-missi Lotta Näkyvä aikoo suorittaa haasteen, jossa useita ihmisiä on kuollut – "On se riskialtista, jos ei tiedä mitä tekee"21.5.2019 04.55
Lotta Näkyvä paljastaa mikä hänet saa syttymään – hurjapäänä tunnettu missi valmistautuu jälleen uuteen haasteeseen22.3.2019 23.00
Ex-missi Lotta Näkyvä teki 17-vuotiaana melko uskomattoman suorituksen – olisitko itse pystynyt tähän?26.1.2019 05.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat