Viihde

Eeva, 22, vihasi "isoa pyllyään" ja sai kuulla ilkeitä kommentteja vartalostaan – Kuva: nyt nainen on näyttävä missi ja osaa arvostaa omaa peilikuvaansa

Eeva Järvinen

Antti Vähä

Viime kuukausina sosiaalisessa mediassa on levinnyt haaste, jossa naiset listaavat lempiasioita omassa ulkonäössään.

Haasteen tarkoitus on tuoda julkiseksi sitä, että kaikilla on omia epävarmuuksia, mutta ne hyväksymällä voi saavuttaa paremman itsetunnon eikä verrata itseään jatkuvasti muihin. Eräs haasteeseen osallistuneista on Miss Helsinki -kilpailussa perintöprinsessaksi sijoittunut Eeva Järvinen, joka kertoo nuorempana olleensa monesta kehonsa osasta epävarma.

– Rakastan mun pitkiä ja lihaksikkaita jalkoja etenkin mun pyllyä! Ja ei en ole aina rakastanut niitä, vihasin joskus isoa pyllyäni ja epäsuhtaisuutta laihan ylävartalon kanssa, hän kirjoitti Instagramissa.

Järvinen kertoo, että hän sai nuorempana usein ikäviä kommentteja ulkonäöstään.

–  Arka paikka mun kropassa on varmastikin ollut nuorempana mun "hörö" korvat, huulet ja laiha vartalo. Olin nuorempana todella laiha ja sain jatkuvasti kuulla terveystarkastuksissa että "syötkö nyt varmasti tarpeeksi?" vaikka söin todella monipuolisesti ja liikuin paljon. Myöhemmin myös epäsuhtaisuus jalkojen ja yläkropan välillä sillä jalkapallosta lihas tarttui paremmin alaraajoihin.

– Epävarmuudet suurin osa johtui muiden kommenteista ja kiusaamisesta. Kommentteja joita muistan on "turbohuuli, ankka, hiiri, dumbo, bratz, persjalkanen" ja niin edelleen. Kaikki kommentit liittyivät jotenkin ulkonäkööni. Näiden myötä aloin kehittelemään itselleni epävarmuuksia ja en kokenut itseäni kauniiksi tai että olisin tarpeeksi. Vertasin itseäni jatkuvasti muihin ja voin huonosti.

Muutos tapahtui, kun hän rohkaistui osallistumaan Miss Helsinki -kilpailuun.

– Laitoin itseni epämukavuusalueelle opin, että en voi verrata itseäni muihin ja riitän sellaisena kuin olen. Kasvoin henkisesti todella paljon lyhyessä ajassa, ymmärsin että kenenkään sanat ei tai mielipiteet ei tulisi määrittää elämää jota elän. Tätä elämää ei kuitenkaan elä kukaan muu kuin minä itse ja minun pitää tuntea oloni hyväksi sekä elää niin kuin minusta hyvältä tuntuu.

– Kisaaminen myös opetti minulle ketkä ovat oikeasti minulle läheisiä ihmisiä ja ketkä hyväksyvät mut just sellaisena kuin olen. Matka on ollut pitkä ja kivinen, mutta todellakin sen arvoinen.

Hän muistuttaa ulkonäöstään ja vartalostaan epävarmoja naisia, että jokainen on hyvä sellaisena kuin on.

– Kaikki kokemukset mitä olen joutunut ja saanut kokea on tehnyt musta sen mitä olen nyt. Ilman niitä mä en varmastikaan olisi oppinut olemaan näin sinut itseni kanssa. Epävarmoja päiviä tulee edelleen ja koen että se kuuluu elämään, ei kuitenkaan mikään koskaan tule olemaan täydellistä. Tärkeintä kuitenkin musta on se että on onnellinen itsensä kanssa.

– Haluaisin kaikkien tietävän, että he ovat kauniita ja kenenkään heidän ei tulisi verrata itseään muihin, sillä he ovat ainutlaatuisia. Oma onni on sinusta itsestäsi kiinni.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

"Naiselliset muodot" ovat Nicolen, 21, valttikortti Miss Suomi -kilpailussa – Kuva: "häpesin ennen vartaloani"31.5.2019 04.00
Mallikisaan osallistuva Veera, 20, julkaisi somessa uskomattoman kuvaparin vartalostaan ja ihmiset innostuivat – "Kuvien välillä on 5 vuotta"31.7.2019 04.00
MTV: Pinja, 24, julkaisee vartalostaan rohkeita ja rehellisiä kuvia – Kuva: haluaa näyttää totuuden somen kiiltokuvien takaa25.4.2019 03.50

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat