Puheenaihe

"Todella hävytön" huijaus paljastui Suomessa – vanhuksilta vietiin 10 000 euroa ja 34 000 euroa

Jaakko Heiskanen / Arkisto

Valepoliiseina esiintyneet henkilöt ovat huijanneet vanhuksilta Hyvinkäällä jopa kymmeniä tuhansia euroja. Itä-Uusimaan poliisi kertoi asiasta tiedotteessaan.

Poliisin mukaan Hyvinkään suunnalta on viime viikolla tullut Itä-Uudenmaan poliisille viisi ilmoitusta valepoliisien huijausyrityksistä. Kahdessa tapauksessa huijarit valitettavasti onnistuivat yrityksissään. Toisessa tapauksessa huijattiin 10 000 euroa ja toisessa 34 000 euroa. Molemmat huijauksen uhreiksi joutuneet olivat iäkkäitä ihmisiä, poliisin tiedotteessa kerrotaan.

– On todella hävytöntä, miten huijarit käyttävät senioreiden hyväuskoisuutta hyväksi. Tutkimme edellä mainittuja huijaustapauksia törkeinä petoksina, kertoo tutkinnanjohtaja Mikko Minkkinen poliisin tiedotteessa.

Huijareiden käyttämiä tarinoita on monia, mutta yleensä huijari pyrkii aiheuttamaan hätäännystä ja sekoittamaan uhrin ajatuksia. Tyypillistä on, että uhrille sepitetään tarinaa, jossa hän on joutumassa vakavan rikoksen kohteeksi ja hänen pankkitiliään ollaan tyhjentämässä ja ainoa keino estää se on antaa soittajalle tämän pyytämät verkkopankkitunnukset tai nostamaan rahat tililtään kiireesti.

– Poliisi tai kukaan muukaan oikealla asialla oleva taho ei koskaan tiedustele verkkopankkitunnuksia puhelimessa, sosiaalisessa mediassa, sähköpostilla tai kadulla, poliisi muistuttaa tiedotteessaan.

– Poliisi pyytääkin, että ikäihmisten kanssa työskentelevät tahot, heidän omaisensa ja ystävänsä jaksaisivat muistuttaa asiasta riittävän usein, jotta huijarit eivät onnistuisi aikeissaan. Mikäli epäilee itse tai läheisensä joutuneen rikoksen uhriksi, asiasta tulee tehdä rikosilmoitus, Minkkinen toteaa tiedotteessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Naisten paljastetut rinnat keskeisessä roolissa – miehiä vaaniva huijaus leviää maailmalla: milloin tämä nähdään Suomessa?13.8.2019 03.50
Härski tölkkipanttihuijaus paljastui Suomessa – miesjoukon valkoisesta pakettiuautosta löytyi totuus5.8.2019 22.15
Uusi taksihuijaus paljastui Suomessa – LM: naisen taksimatka Helsingissä sai karun lopun6.8.2019 09.29

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat