Puheenaihe

Suomalaisen Annan, 28, uskomaton kuvapari osoittaa naisvartalon pystyvän huikeisiin asioihin – Kuva: "Olen tyytyväisempi kroppaani kuin koskaan ennen"

Anna Korhonen kuvattu raskausaikana

Anna Korhosen albumi

Anna Koo -blogia pitävä Anna Oinonen sai raskautensa jälkeen huomata, että naisen keho pystyy ihmeellisiin asioihin.

28-vuotias nainen kertoo varautuneensa muutoksiin kehossaan, mutta silti tuleva mietitytti.

– Raskausaika on ihan valtava muutos naisen keholle. Se on samalla ihanaa ja ihmeellistä ja samalla se luo paljon epävarmuuksia tulevasta. Palaudunko tästä koskaan? Jääkö raskauskilot pysyvästi? Myös raskausarvet mietitytti, hän kertoo.

– Olin niin onnellinen siitä, että odotimme lasta, joten ajattelin, että kaikki mikä on tullakseen, on tervetullutta. Joka ikinen arpi ja joka ikinen kilo.

Oinonen julkaisi sosiaalisessa mediassa kaksi kuukautta synnytyksen jälkeen kuvanparin, jossa näkyi hänen vartalonsa kaksi päivää ennen synnytystä ja kaksi kuukautta sen jälkeen. Kuvien perusteella Oinosen huoli oli turha, sillä naisen kroppa oli palautunut alkuperäisiin mittoihinsa nopeassa ajassa.

– Itse olin niin onnekas, että pystyin liikkumaan lähes läpi raskauden ja keskityin syömään tosi ravinnerikkaasti ja puhtaasti. Raskauskiloja minulle kertyi vain 12, joista jokainen oli tiputettu alle kahdessa kuukaudessa.

Oinonen kertoo etsineensä paljon tietoa synnytyksestä palautumisesta jo synnytyslaitoksella.

– Jo synnytyslaitoksella aloin harjoittaa lantionpohjan lihaksia. Sitä jokaisen äidin tulisi tehdä jo raskausaikana ja heti synnytyksen jälkeen. Hain aktiivisesti tietoa ja kävin äitiysfysioterapeutilla, joka arvioi lantionpohjani kunnon ja vatsalihasten erkauman koon ja antoi hyvät ohjeet siihen, kuinka niitä tulisi ruveta kuntouttamaan.

– Keholle tulee aluksi antaa reilusti aikaa palautua itsekseen. Toki lantionpohjan ja erkauman kuntoutus tulee aloittaa heti, mutta muuten aluksi tein vain kevyttä kävelyä voinnin sallimissa rajoissa. Noin kuukausi synnytyksen jälkeen aloitin kevyen kehonpainoharjoittelun ja vähitellen otin vastusta mukaan, aluksi vain kuminauhan. Treenasin kotona ja puistossa, sillä pikkuvauvaa ei saa mukaan kuntosalille. Heti kun lapsi oli sen ikäinen, että hänet sai viedä kuntosalin lapsiparkkiin, aloitin salitreenit. Normaalin treenin pariin olen siirtynyt nyt pojan ollessa nelikuukautinen. En silti vieläkään vie kehoa äärirajoille.

Oinonen kertoo oppineensa paljon omasta kehostaan.

– Olen oppinut naisen kehon pohjimmaisen tarkoituksen. Siis, että se pystyy kasvattamaan sisällään kokonaisen ihmisen, on musta ihan mieletöntä!

– Olen tällä hetkellä tyytyväisempi vartalooni, kuin koskaan ennen. Miten valtavan työn se tekikään, kun kasvatti ja synnytti lapsen. Mua ei lainkaan haittaa muutama arpi vatsalla. Ne ovat vaan muistoja elämäni hienoimmasta saavutuksesta.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön ANNA KOO | Äidin Treeniblogi (@annaelinaoinonen) jakama julkaisu

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Mallikisaan osallistuva Veera, 20, julkaisi somessa uskomattoman kuvaparin vartalostaan ja ihmiset innostuivat – "Kuvien välillä on 5 vuotta"31.7.2019 04.00
Eeva, 22, vihasi "isoa pyllyään" ja sai kuulla ilkeitä kommentteja vartalostaan – Kuva: nyt nainen on näyttävä missi ja osaa arvostaa omaa peilikuvaansa14.8.2019 04.00
Vuoden parhaat: Anni, 30, näytti alusvaatekuvallaan kuinka rajut somen reaktiot ovat – "Toisen mielestä pullukka, toisen mielestä hyvät muodot"31.12.2018 03.50

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat