Viihde

Muistatko Pekka Poudan totaalisen naururomahduksen kesken säätiedotuksen? – Paikalla ollut Joanna Kuvaja paljastaa somehitiksi nousseen tapahtuman taustat

Joanna Kuvaja ja Baba Lybeck.

Toni Tervo

Kaikki on mahdollista suorassa lähetyksessä.

Joanna Kuvaja ja Baba Lybeck sen jos ketkä tietävät, sillä molemmat naiset ovat yhteenlaskettuna todennäköisesti tuhansien lähetyksien veteraaneja. Ja joukkoon mahtuu paljon niitä, joissa kaikki ei mene ihan putkeen.

– Livessä aina sattuu ja tapahtuu. Juonsin kerran lähetystä, jossa Pirkka-Pekka Petelius järjesti melkoisen kohtauksen. Hän pyöri lattialla ja hyppäsi Sami Hedbergin syliin. Se päätyi lehtien lööppeihinkin, Kuvaja muistelee.

– Meillä taas kerran Uutisvuotoa tehdessä eräs viihdetaiteilija ilmoitti kameroiden käydessä, että hän lähteen nyt vessaan. Hän nappasi vain mikin irti ja poistui studiosta meidän muiden katsellessa hölmistyneenä, Lybeck jatkaa.

Joskus taas kokeneillakin esiintyjillä pokka voi pettää. Näin kävi meteorologi Pekka Poudalle, joka somehitiksi nousseessa tapauksessa repesi aivan totaalisesti kertoessaan Suomen toukokuussa päästävän ehkä jopa 5-10 lämpöasteeseen.

Kuvaja oli tuona päivänä myös studiossa ja kertoo, että ilmapiiristä saattoi aistia jotain tapahtuvan.

– Se tunnelma oli jotenkin sellainen huvittava. Taisin itsekin heittää ennen lähetystä jonkin vitsin ja kun se sitten alkoi, niin kävi näin, juontaja nauraa.

Sekä Kuvaja että Lybeck pääsevät jälleen kokemaan suorien lähetysten aikaa MTV:n aloittaessa uuden Viiden jälkeen -ohjelmakonseptinsa.

Naiset juontavat vuorotellen puolitoista tuntia kestävää uutta ajankohtaisohjelmaa, jonka konsepti on napattu Ruotsista.

– Tällaista formaattia ei ole ennen Suomessa tehty. Käsittelemme sekä päivänpolttavia uutisaiheita syvällisemmin sekä aina mukana on joku ajankohtainen vieras, jonka kanssa tehdään vähän laajempi haastattelu, Lybeck toteaa.

– Aiheena voi olla myös säätä ja urheilua. Meillä on isot ruudut, joissa päästään näkemään video- ja kuvamateriaalia, jota lyhyistä uutislähetyksistä monesti jää pois  Lisäksi meillä on huippuasiantuntijoita, joiden kanssa ajankohtaisia ilmiöitä käsitellään ja väännetään tarvittaessa rautalangasta, hän jatkaa. toteaa.

Kaksikon mielestä ohjelman on vastaisku nykyiselle polarisoituneelle keskustelukulttuurille.

– Suomessa keskusteluun on tullut ikävä piirre ilmaista asioita tarpeettoman aggressiivisesti. Se on vähän surullistakin. Haluamme tuoda takaisin vähän erilaista keskustelukulttuuria, Lybeck pohtii.

– Tässä ohjelmassa ihmisillä saa olla kiistanalaisiakin mielipiteitä, mutta ne pitää pystyä perustelemaan ja argumentoimaan, Kuvaja komppaa kollegaansa.

Viiden jälkeen alkaa MTV:llä 2. syyskuuta

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Pekka Pouta räväyttää: seksihelteen tilalle tuli selibaattihelle – ja tällainen se on16.8.2018 23.15
KSML: Suomen luotettavin meteorologi ei olekaan Pekka Pouta 9.8.2015 12.20
Muistatko alasti Suomen tv:ssä esiintyneen Henrikan? – Riisutut-ohjelma toi suuria muutoksia nuoren naisen elämään6.8.2019 04.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat