Viihde

Suomalaisella Miisalla on huikeat 430 000 seuraajaa somessa – tällaista materiaalia 24-vuotias nainen julkaisee

Arkistokuva.

Päivi Tuovinen

Tubettaja Mmiisas eli Miisa Rotola-Pukkila, 24, on Suomen vaikuttavin vaikuttaja, Meltwater kertoo tiedotteessaan.

Rotola-Pukkila tavoittaa Youtube-videoillaan keskimäärin yli 100 000 suomalaista nuorta ja enimmillään hänen videoitaan on katsottu yli 1.6 miljoonaa kertaa. Instagramissa Miisalla on lähes 430 tuhatta seuraajaa ja keskiarvolta hänen julkaisemansa Instagram-postaus kerää lähes 28 tuhatta tykkäystä. Omien sosiaalisen median kanavien lisäksi Rotola-Pukkila näkyy myös perinteisen median puolella, tiedotteessa kerrotaan.

– Miisan seuraajat ovat sitoutuneempia, kuin monen muun vastaavan kokoisen vaikuttajan. Hänen yleisönsä kasvaa tasaisesti, ja datasta voimme päätellä, että hänellä ei ole ostettuja tai bottiseuraajia. Miisan tuottama sisältö vaihtelee kanavasta toiseen ja hän ei pelkää ottaa kantaa tai puhua myös vaikeammista asioista, kertoo Meltwaterin markkinointijohtaja Senni Niemi.

Valtaosa Mmiisan seuraajista on alle 25-vuotiaita naisia, jotka ovat kiinnostuneita muun muassa musiikista, matkustamisesta, opiskelusta ja valokuvauksesta. Rotola-Pukkila tekee yhteistyötä muun muassa Valion, Arlan ja Finnairin kanssa ja julkaisi oman kirjan, Inspiskalenterin, heinäkuussa 2019.

Tieto selviää Meltwaterin tekemästä selvityksestä. Selvityksessä otettiin huomioon muun muassa se, kuinka sitouttavaa vaikuttajan sisältö on, miten vaikuttajan seuraajamäärät kehittyvät, miten suuri osa seuraajista on aitoja ihmisiä ja missä vaikuttajan seuraajat sijaitsevat.

Selvityksessä vertailtiin 40 000 suomalaisen vaikuttajan ja mikrovaikuttajan dataa. Selvityksessä painotettiin vaikuttavuutta monella eri sosiaalisen median alustalla. Edellytyksenä listalle pääsyyn oli myös se, että vähintään 85 prosenttia yleisöstä on Suomesta. Selvityksen ulkopuolelle jätettiin muusikot, meemitilit ja televisiosta tutut julkkikset.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Naisten paljastavat kuvat puhuttavat somessa – Viivi Pumpanen kertoo nyt miksi hänen takapuoltaan ei Instagramissa nähdä ja miksi netissä on hyvä pitää varansa18.3.2019 04.00
Tempation Island -sinkku Candiella, 23, julkaisi toinen toistaan paljastavampia kuvia somessa – kertoo nyt kuinka huijasikin koko Suomea5.8.2019 04.15
Suomalainen Bikini fitness -tähti Clarissa kertoo avoimesti miksi muokkaa kuviaan somessa – ja minkä vuoksi silikonirinnat eivät ole kaduttaneet naista hetkeäkään30.7.2019 04.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat