Viihde

Duudsonit on kasvanut "munillepotkijoista" ihan toisenlaiseksi viihderyhmäksi – HP ja Jarppi kertovat miten suosikkiryhmä on muuttunut

HP Parviainen

Toni Tervo

10 vuotta sitten oli melko tavallista nähdä Duudsonit mitä ihmeellisimpien temppujen kohteena.

Oli kyse sitten tikan heitosta kaverin paljaaseen takapuoleen tai siitä erikoisemmasta, Jarppi, Jarno, HP ja Jukka kyllä takasivat katsojalle epämukavan viihdyttäviä hetkiä tv:n tai netin ääressä. Tänä päivänä Duudsonit on kuitenkin hiukan erilainen kollektiivi.

Nelikko, tai oikeastaan kolmikko Jukka Hildenin muutettua Yhdysvaltoihin, tekee paljon töitä kiertämällä koulussa koulukiusaamista vastaan ja auttaa perheitä saamaan asiansa kuntoon Duudsonit tuli taloon -ohjelmassa. Extreme-miehistä on tullut koko kansan Duudsonit.

– Sama asenne ja pilke silmäkulmassa hommia tehdään edelleen, mutta stunttihommat ovat jääneet vähän senkin takia, että tässä iässä niistä palautuminen on yhä vaikeampaa. Tänä päivänä haemme sitä jännitystä ja sen tuomaa tyydytystä muilla tavoin, kuten vaikka sillä kun näkee konkreettisesti auttavansa toista Duudsonit tuli taloon -ohjelmassa, Jarppi toteaa.

– Tai heilumalla alasti Possen suihkurallissa, hän lisää ja virnistää.

Duudsonit näkyvät television lisäksi myös kauppojen hyllyillä, sillä vuosien aikana heistä on sukeutunut brändi, jonka logo nähdään niin elintarvikkeissa kuin vaatteissakin.

– Oheistuotteet tulivat oikeastaan jo mukaan nopeasti alkuvuosien jälkeen. Niiden avulla saadut tuotot ovat menneet suoraan videoiden kuvauksiin, HP Parviainen kertoo.

– Duudsonien tilanne on tällä hetkellä oikein hyvä. On hienoa, että kaikkien näiden vuosiin teemme hommia yhä samalla lapsenmielisellä asenteella ja uskallamme yhä heittäytyä.

Ryhmän uusi aluevaltaus on syyskuussa alkava Päällikkö-ohjelma, jossa Duudsonit etsivät Pohjanmaalla sijaitsevalla ranchillaan kovinta kilpailijaa.

– Idea on muhinut pitkään ja lähti siitä, kun mietimme, että olisi kiva tehdä jotain taas nelistään. Oli mahtava saada Jukka mukaan taas remmiin. Kun me neljä olemme koossa, siinä on jotain taikaa, Parviainen hehkuttaa.

– Meillä oli mukana älyttömän kovia kilpailijoita ja hyvä yhteishenki. Halusimme nimenomaan, että tämä ei ole mikään "munillepotkimiskilpailu", vaan tehtävä ovat haastavia. Emmekä halunneet mukaan minkäänlaista juonittelua. Tarkoitus on nimenomaan tsempata kanssakilpailijoita, vaikka voittamaan olisi tultu, Jarppi jatkaa.

Ohjelmaa tehtäessä miehet huomasivat olevansa yllättävän kovan tilanteen edessä.

– Meidän rooli oli päättää, että kenen matka päättyy. Se oli oikeasti yllättävän vaikeaa. Kun on kuullut jonkun tyypin tarina, että kuinka hän on tullut ylittämään itsensä tai tekemään jälkikasvunsa ylpeäksi, on vaikea sanoa, että sun matkasi päättyy, Jarppi pohtii.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat