Puheenaihe

Tanja, 27, makasi alasti saunan lauteilla kun hänen 7-vuotias poikansa kysyi kiperän kysymyksen äitinsä vartalosta – "sai minut kohtaamaan tosiasiat"

Tanja Räty

Tanja Rädyn arkisto

– Äiti, miten sulle on taas kasvanut tuo läskimakkara!

Tanja Räty oli makoillut kaikessa rauhassa selällään saunansa lauteilla, kun hänen 7-vuotias poikansa huudahti yllä olevan kysymyksen. 27-vuotias nainen kertoo Poseland-sivuston blogissaan reaktiostaan.

– Repesin nauramaan, sillä poikani oli ihan oikeassa. Vastasin rehellisesti: ”äiti on käynyt liian vähän salilla.” Poika katsoi epäuskoisesti. ”Äiti, sä vaan syöt niin paljon.” Kyllä, totta sekin. Yritin vielä selittää: ”äitillepä kasvaa aina läskimakkara heti kun äiti ei käy salilla.” Poika tuijotti silmiin ja vaihtoi aihetta: ”äiti, arvaa mikä eläin?” Mielessäni ajattelin, että varmaan valas, mutta onneksi arvoitus jatkui näin: ”se asuu aavikolla.”, Räty kirjoittaa.

Juttutuokin jälkeen löylyt jatkuivat normaalisti, mutta Räty jäi miettimään tilannetta.

– Lapsenihan ei koskaan tarkoita mitään pahaa. Minähän olen hänen äitinsä, vaikka mulla olisi seitsemän läskimakkaraa päällekkäin. Keskustelu sai minut kuitenkin kohtaamaan tosiasiat: olisiko oikeasti lopultakin aika antaa edes pieni siivu elämästä taas säännölliselle treenaamiselle. Mähän rakastan treenaamista, mutta en ole löytänyt sille mitään rakoa, hän kirjoittaa.

– Puhun blogissa hyvinvoinnista, mutta annan samalla itseni rupsahtaa ihan täysin. Sitä paitsi, ulkoisen rupsahduksen lisäksi olen päästänyt itseni rupsahtamaan myös ”henkisesti”. En puhu masennuksesta tai mistään sellaisesta, vaan ihan puhtaasti tyytyväisyydestä ja onnellisuudesta. En kuulu niihin, jotka on onnellisia ihan vain lootusasennossa olohuoneen lattialla. Kaipaan haasteita, haluan kehittyä ja oppia – niin henkisesti kuin fyysisestikin.

Hän kertoo huomanneensa merkit aiemminkin. Vaatteet ovat puristaneet ja kroppa tuntui erilaiselta. Vaaditiin kuitenkin se kuuluisa totuus lapsen suusta.

– Rakas lapseni teki siis oikeastaan minulle palveluksen huomauttamalla läskimakkaroistani. Havahduin miettimään itseäni niin läskimakkaroiden kuin syvemmän sisuksen kautta. Vaikka periaatteessa kapinoin kaikkia syksyllä tapahtuvia kuntoilubuumeja vastaan, niin nyt on mun oikeasti aika nousta tästä ja alkaa taas elää elämäni herrana, ei vaan roikkua kyydissä ja yrittää pysyä vauhdissa, hän kirjoittaa.

Lue ja tutustu Tanja Rädyn blogiin tästä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Suomalaisen Pauliinan rinnat saivat päiväkotilapsen hämilleen – sitten seurasi jäätävän rehellinen kommentti24.7.2019 03.50
Ex-Miss Helsinki tuli raskaaksi ja joutui pian keskelle melkoista helvettiä – avautuu nyt asiasta, josta moni tuleva äiti kärsii vaieten13.8.2019 04.55
MTV: Seksiä myyvä suomalainen kotiäiti Tiia, 46, kertoi lapsilleen olevansa prostituoitu – vanhempien makuuhuoneen sisustus aukeni teineille täysin uudella tavalla3.6.2019 03.50

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat