Puheenaihe

Oluen ostaja hämmästyi Citymarketissa tunnetun suosikkioluen muutosta – Hartwall selittää nyt mistä on kyse

Urho-olut teki paluun kesäkuussa. Sitä löytyy ainakin Ison Omenan Citymarketin oluthyllyltä.

Aapo Siippainen

Kauppojen hyllyiltä vuoden 2015 jälkeen hävinnyt Hartwallin Urho-olut on tehnyt paluun uudessa muodossa. Urhoa on kesäkuusta lähtien myyty 0,95 litran muovipullossa, jossa on erikoinen, paperilla peitetty kierrekorkki.

Nyt kauppojen hyllyille palannut olut valmistetaan ja pullotetaan Hartwallin kumppanipanimolla Latviassa.

– Kuulumme samaan Royal Unibrew -konserniin, ja sitä kautta meillä on mahdollisuus tuoda uusia tuotteita ja testata uusia pakkaustyyppejä Suomen markkinoilla. Urho oli pitkään poissa valmistuksesta ja otimme uutuuden vanhan tutun Urho-brändin alle, koska kyseessä on saman tyyppinen lagerolut, kertoo Hartwallin markkinointipäällikkö Turkka Hirvonen.

Hirvosen mukaan Baltiassa 0,95-litran olutpullo on varsin suosittu.

– Meillä ei tällä hetkellä ole mahdollisuuksia pakata olutta näihin pulloihin kotimaassa. Nyt toimme tuotteen kumppanipanimoltamme ja katsomme, mitä suomalaiset tuotteesta pitävät. Urhoa pullottavalla Lacplesis-panimolla on yli 70 vuotta kokemusta laatuoluiden tekemisestä, Lehmusto kertoo.

Hartwall on saanut Urhosta jonkin verran palautetta sekä kuluttajilta että myyjiltä. Suurin osa palautteesta on ollut myönteistä, Hirvonen kertoo.

– Muiden Hartwallin olutbrändien valmistusta ei olla aikeissa siirtää ulkomaille, Hirvonen kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

K-Citymarketin kauppias paljastaa myymälävarkaiden uudet suosikit – Me Naiset: "Niitä viedään 4-7 kappaletta kerralla"6.3.2019 04.45
K-Citymarket-kauppiailta kova avautuminen "kauhun hetkistä” Suomessa – satoja miljoonia euroja menetetään vuosittain12.6.2019 04.15
Koff pomo: kauppoihin voi tulla uuden kokoisia oluttölkkejä – ostaisitko sinä tällaisen?15.6.2019 04.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat