Puheenaihe

Vuokramökkien suosiossa hurja kasvu – jos haluat omasi ensikesäksi, nyt kannattaa toimia

Mökin syystöiden laajuus riippuu mökin varustelutasosta.

Marja Puisto/Kuvituskuva

Vuoden vilkkain mökkien varausaika on alkanut elokuussa. Tällä hetkellä mökkejä vuokrataan lähikuukausien lisäksi jo jouluksi sekä talvi- ja kesälomille, selviää Nettivuokrauksen tiedotteesta.

Yhtiön tilastojen mukaan vuokramökkejä varattiin viime vuonna erityisesti syksyllä ja tammikuussa.

– Kesälomien jälkeen aletaan nopeasti suunnitella ja varata seuraavia lomia. Parhaat menevät päältä. Mökkeilijät arvostavat yleensä mahdollisimman lyhyttä ajomatkaa, hyvää varustetasoa ja sijaintia, Nettivuokrauksen tuotepäällikkö Linda Tverin kertoo tiedotteessa.

Maaliskuu oli viime vuonna yllättäen suosituin vuokramökkeilykuukausi.

– Mökkeilykautena tunnettu heinäkuu jäi toiselle sijalle ja joulukuu sijoittui kolmanneksi. Viime vuonna osa koulujen talvilomista ajoittui helmi-maaliskuun vaihteeseen ja pääsiäinenkin osui maaliskuulle. Talvella suunnataan paljon esimerkiksi laskettelukeskusten läheisyyteen, tiedotteessa kerrotaan.

Mökkikansana tunnetut suomalaiset suosivat yhä enemmän mökin vuokraamista, yhtiö toteaa tiedotteessaan. Vuokrausten määrä on kasvanut yhtiön tilastojen mukaan viime vuosina yli 10 prosenttia vuosittain.

Kun vuonna 2018 Nettimökki-palvelussa vuokrattiin 44 026 mökkiä, vuonna 2009 määrä oli vain 9 406. Tänä vuonna on tehty jo 32 078 mökkivuokrausta, mikä on yli 19 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan, tiedotteessa todetaan.

– Mökkilomasta nautiskelu ei enää edellytä loma-asunnon omistamista. Vuokramökeillä voi tutustua täysin uusiin paikkoihin ja välttyy oman mökin työleireiltä, Tverin toteaa tiedotteessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat