Puheenaihe

Palkka jatkossa 3600 e/kk – Helsinki yrittää ratkaista huutavaa työvoimapulaa, monen ammattilaisen ansio nousee

Kuvituskuva.

Terhi Marttinen/Arkisto.

Helsingin kaupunki nostaa useiden sosiaalityöntekijöiden palkkoja.

Syyskuun alusta lastensuojelun sosiaalityöntekijän kuukausipalkka on noin 3 600 euroa. Lastensuojelun työntekijöistä on ollut paha pula Helsingissä.

Aikuissosiaalityön, vammaisten sosiaalityön sekä poliisisosiaalityön ja gerontologisen sosiaalityön sosiaalityöntekijöiden palkkaa nousee noin 3 350 euroon.

Lastenvalvojien sekä lapsiasioita ja adoptioita hoitavien sosiaalityöntekijöiden tehtäväkohtainen kuukausipalkka on jatkossa noin 3 300 euroa.

Helsinki on päättänyt korottaa tärkeimpien sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten palkkoja tänä vuonna yhteensä lähes neljällä miljoonalla eurolla.

Vuoden alussa Helsinki nosti kotihoidon henkilöstön sekä kaikkien viroissa olevien sosiaalityöntekijöiden palkkoja. Palkankorotuksen saivat myös esimerkiksi neuvoloiden sekä koulu- ja opiskelijaterveydenhuollon terveydenhoitajat, terveysasemien sairaanhoitajat sekä puheterapeutit.

Lisäksi keväällä toteutettiin kunta-alan työntekijöiden yleiskorotus.

”Olemme tyytyväisiä, että meillä on ollut sosiaali- ja terveyspalveluissa mahdollista nostaa palkkoja. Haluamme korotuksilla korjata ammattilaisten perusteettomia palkkaeroja ja nostaa palkkatasoa.” henkilöstö- ja kehittämispäällikkö Sari Kuoppamäki kommentoi.

Uusia tehtäväkohtaisia palkkoja maksetaan syyskuun palkanmaksusta alkaen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat