Viihde

Paras seksiasento on nyt selvä – tässä asennossa suomalaiset saavat ylivoimaisesti eniten orgasmeja

Kuvituskuva.

ESM arkisto

Suomalaiset julistavat suosikkiseksiasennokseen takaapäin-asennon.

Kaalimato.comin tutkimuksessa lähes joka neljäs (24 %) koki takaapäin-asennon parhaaksi orgasmin kannalta. Toisella ja kolmannella sijalla ovat perinteinen lähetyssaarnaaja (15 %) sekä paranneltu versio lähetyssaarnaajasta (13 %), jossa naisen jalat on esimerkiksi nostettu kumppanin hartioille.

Kaalimadon tiedote kertoo, että takaapäin-asento on etenkin miesten suosikki, sillä joka kolmas (33 %) kertoo saavuttavansa orgasmin parhaiten kyseisessä asennossa. Naisista 15 prosenttia kertoo saavansa orgasmin parhaiten takaapäin-asennossa. Toiseksi suosituin asento miesten keskuudessa on paranneltu lähetyssaarnaaja (16 %) ja kolmantena perinteinen lähetyssaarnaaja (14 %).

– Lempiasennot ovat luonnollisesti yksilöllisiä, mutta takaapäin-asennon suuri suosio saattaa johtua ensinnäkin asennon fyysisestä helppoudesta miehelle, kun käsiin ei synny rasitetta ja seksistä voi nauttia sitä myöten rennommin. Toiseksi takaapäin-asennossa näkee myös hyvin oman kumppaninsa, intiimialueet sekä penetraatioliikkeen, jotka saattavat lisätä kiihottumista, seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen kertoo.

Naisista vajaa viidennes (17 %) kokee parhaan nautinnon jollakin muulla tavalla kuin yhdynnässä. Yhdyntäasennoista naisten suosikki on klassinen lähetyssaarnaaja (16 %).

– Usein naiset nauttivat sellaisista asennoista, joissa seksuaaliselle stimulaatiolle herkkä klitoris saa kosketusta joko suulla, sormilla tai seksivälineillä. Naisilla G-piste sijaitsee emättimen etuseinämässä ja A-piste kohdunkaulan läheisyydessä, ja joissain asennoissa penis voi osua juuri näihin kohtiin tuottaen suurta mielihyvää. Tyynyn asettaminen selän alle lähetyssaarnaajassa voi auttaa miellyttävän kulman löytämisessä. Perinteisessä lähetyssaarnaajassa ollaan myös kasvokkain ja hyvin lähekkäin, joka on joillekin naisille tärkeä osa seksiä, Lavikainen kertoo.

– Kaikki naiset eivät saavuta emätinorgasmeja, mutta saavuttavat sen klitorista stimuloimalla. Jotkut naiset saavat orgasmin, kun klitorista ja emätintä kiihotetaan yhtä aikaa. Toiset naiset saavat orgasmin jollakin muulla tavoin ja jotkut eivät ole kokeneet sitä koskaan. Orgasmin kokemiseen vaikuttavat monet asiat, mutta myös se, miten tärkeänä nainen pitää omaa nautintoaan, Lavikainen sanoo.

Tutkimuksessa selvisi myös, että lähes puolet vastaajista kaipasi seksielämäänsä vaihtelua.

– Rutinoituneeseen seksiin voi tuoda lisää leikkimielisyyttä esimerkiksi siirtymällä makuuhuoneesta toisaalle, keksimällä uusia tapoja koskettaa toista, puhumalla tuhmia, pukeutumalla uusiin asuihin tai kokeilemalla jotakin uutta seksivälinettä, Lavikainen sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Tiedätkö millainen seksiasento on "amatsoni"? Hekumallinen asento päästää naisen tuottamaan huimaa nautintoa molemmille – ei aloittelijoille22.8.2019 03.50
Kuinka monta minuuttia hyvä seksi kestää? Seksuaaliterapeuttilla monia miehiä helpottava vastaus16.8.2019 03.50
Uudenlaiset seksinuket saapuivat jo Suomeen – Kuva: "Barbarasta" ja "Jimmystä" ollaan valmiita maksamaan huikeita summia19.8.2019 03.50

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat