Viihde

Gladiaattoreissa kilpaillut Jori paljastaa epäreiluuden kisan kulisseista – "kukaan ei kertonut sitä katsojille"

Jori Kota-aho

Toni Tervo

Jori Kota-aho nähtiin vuonna 2017 kilpailemassa Gladiaattorit-ohjelmassa, jonka esitti tuolloin tv:stä Nelonen.

Monipuolisen liikuntataustan omaava mies suoritti kisaa kunniakkaasti, mutta putosi kuitenkin lopulta pelistä jäätyään loppuradalla kanssakilpailijaansa jälkeen. Kaksi vuotta ohjelman jälkeen Kota-ahoa kilpailun lopputulos hiukan yhä kismittää.

– Minulta revähti vasen olkapää ja oikean jalan pohkeen jänteet venähtivät. Päätin kuitenkin vetää radan loppuun. Kukaan ei kuitenkaan kertonut sitä katsojille, että olin loukkaantunut, hän muistelee.

Nyt Mäntsälässä asuva mies tullaan näkemään jälleen tv-kilpailussa, sillä hän on yksi Duudsonien luotsaamaan Päällikkö-ohjelman kilpailijoista. Nyt on revanssin hetki.

– Oma vahvuuteni kisassa oli selkeästi kestävyys ja liikkuvuus. Pidän kilpailuista, joissa pääsee haastamaan itseään. Kokemus oli hyvin mieleenpainuva, hän kertoo.

– En tiennyt tällaisesta mitään, mutta muutama Instagram-seuraajani linkkasi minulle kilpailun esittelyvideon. Totesin, että tämä näyttää minun jutultani.

Kota-aho kertoo nauttivansa yksilösuorituksista.

– Ihan ensimmäinen lajini lapsena oli nassikkapaini. Sieltä siirryin sählyyn, mutta huomasin pitäväni enemmän yksilölajeista.

Nyt hänen eteensä on kuitenkin osunut laji, jossa tiimityötä ikään kuin vaaditaan. Nimittäin isyys. Hänestä tuli alkukesästä pienen pojan isä.

– Lapsen kanssa on sujunut oikein hyvin. Monet puhuvat huonoista yöunista, mutta itse olen ratkaissut sen menemällä aikaisin nukkumaan, kun yöllä sitten herätään kuitenkin. Treenaan myös paljon nykyään kotona, sillä haluan olla mahdollisimman paljon perheen kanssa.

Vaikka mies urheilullinen luonnostaan onkin, hän ei aio pakottaa lastaan aktiiviurheilijaksi.

– Mihinkään en aio häntä patistaa. Aion kuitenkin osoittaa omalla esimerkilläni pojalle kuinka tärkeää ja hyödyllistä liikunta on. Nytkin kun teen kotona liikkuvuusharjoitteita, hän makaa vieressä ja käsillä välillä yrittää jäljitellä liikkeitä, Kota-aho hymyilee.

Kota-ahon lisäksi kilpailuun osallistuvat Titta Imponen, Timo Nissinen, Rebekka Lalli, Essi Latvala, Pasi Häikkä, Miia Säilä, Kimmo Kekäläinen, Veera Könönen, Harri Heinonen, Heli Metsänen sekä Edward Walls.

Ohjelma alkaa 18.9.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat