Puheenaihe

Suomalaisen Eijan, 33, rintojen koko sai naista tutkivan lääkärin laukomaan törkeän kommentin – "Jäin siihen ihan suu auki"

Eija Ruuskanen.

Ruuskasen albumi

Murrosikäisenä Eija Selina Ruuskanen odotti, milloin rinnat alkaisivat kasvaa.

– Ei sitä kasvua sitten koskaan tapahtunut. Mutta se ei ollut minulle mikään kriisi, sillä minulla ei ole koskaan ollut mitään prinsessaunelmaa isoista tisseistä, nyt 33-vuotias Eija nauraa.

– Minulla on pienet rinnat. Ei oikein edes A-kuppia. Ja voit laittaa sen ihan lehteen, hän jatkaa.

Eija puhuu harvinaisen avoimesti rinnoistaan, sillä hän on sinut itsensä kanssa. Hänen mielestään naiseudessa parasta on juuri ainutlaatuisuus, se, että jokainen olemme erilaisia. Ehkä juuri siksi hän oli ällistynyt, kun rintojen koko nousi esille gynekologikäynnillä.

– Gynekologi kiinnitti huomiota pieniin rintoihini ja totesi, että tähän ongelmaan olisi ratkaisu. Hän sanoi, että minulla saattaisi olla mahdollisuus suurennuttaa rintani kunnallisessa terveydenhuollossa. Näin pienet rinnat voivat kuulemma joillekin olla haitta mielenterveydelle.

Eija ei voinut uskoa korviaan.

– Olin niin ällistynyt, että jäin siinä ihan suu auki. Minun mielenterveys ei ole millään lailla riippuvainen tissien koosta!

Eija ymmärtää, että gynekologi tarkoitti hyvää. Eniten häntä ihmetyttää se, miten yhteiskunta ruokkii naisia sopeutumaan epäterveeseen naisihanteeseen.

– Näinkö meidän yhteiskunnassa ratkotaan naiseuteen liittyviä ongelmia? Eli jos naisia ahdistaa pienet rinnat, niin sekö on ratkaisu, että tarjotaan heille silikonit!

Eija sanoo olevansa erittäin tyytyväinen omiin rintoihinsa.

– En tarvitse puristavia liivejä ja voin helposti liikkua.

Hänelle ei ole tuottanut ongelmaa keskustella aiheesta myöskään kumppaneittensa kanssa.

– Miehet ovat olleet yhtä lailla tyytyväisiä. Suorastaan himokkaita.

– Toki miehilläkin on erilaisia mieltymyksiä. Jotkut tykkää isoista tisseistä, jotkut siitä, että nännit vaan vähän nöpöttää. Mutta niinhän me naisetkin tykätään erilaisista kehoista, Eija sanoo.

Ei Eijakaan aina ole ollut sinut kehonsa kanssa. Hän sanoo takavuosina tehneensä paljon tietoista työtä siinä, että hyväksyisi koko olemuksensa.

– Olen ollut vähän pyöreä ja vankkarakenteinen. Välillä olen treenannut valtavasti ja kiinnostunut terveellisestä ruoasta. Olen paljon pohtinut motiivejani, miksi haluan esimerkiksi pudottaa painoa.

Hänen mielestään naiseus ei ole kiinni rintojen koosta.

– Rintojen ei tulisi millään tavalla olla arvioinnin kohteena. Tissit on tissit, olipa niiden koko mikä tahansa. Tissien koko ei tee naista, vaan se, miten tissejään kantaa.

Juttu julkaistu alunperin Kuopion Kaupunkilehdessä. Lue tästä kuinka Eija löysi itsensä paremmin tantratunnilla

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Suomalaisen Pauliinan rinnat saivat päiväkotilapsen hämilleen – sitten seurasi jäätävän rehellinen kommentti24.7.2019 03.50
Miss Helsinki Ninan, 25, ex-poikaystävä vaati naista ottamaan silikonirinnat – "rinnat ovat oikeasti yksi osa kehossani, minkä suhteen luoja on siunannut minua"8.3.2019 04.00
Amanda Harkimon rinnat ilmestyvät someen joka tiistai – nainen kertoo nyt miksi hänellä on "tissitiistai" ja "peppuperjantai"23.4.2019 03.50

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat