Viihde

Sunrise Avenuen Samu Haber kertoi julkisesti kannattavansa HIFK:ta – jääkiekkoseura tuskin osasi odottaa sen seurausta

Samu Haber

Toni Tervo

Suomessa on ehkä välillä vaikea käsittää kuinka suosittuja Sunrise Avenue ja sen laulaja Samu Haber ovat.

Yhtye on vuosikausia keikkaillut ympäri Eurooppaa ja Haber on istunut monta kautta Saksan Voice of Germanyn tähtivalmentajana. Tämä on johtanut siihen, että miehen tekemisiä seurataan laajasti ympäri maailmaa.

Hiljattain siitä tuli jälleen muistutus kokoonpanon esiintyessä Saksassa.

– Fanit ovat toivoneet Vain Elämää -ohjelmassa esittäneeni kappaletta Hiljaisuus. Aina välillä yleisössä näkyy kyltti, että play hiljaisuus. Ajattelimme eräällä keikalle, että jos se nyt tulee, niin hitto soikoon soitetaan.

– Aloimme soittaa sitä ja se biisihän on koko ajan Suomessa. Nopeasti kuitenkin tajusin, että vittu nehän laulaa sitä. Eivät vaan hyräile mukana, vaan saksalaiset osasivat joka sanan. Se oli ihan tajutonta.

Toinen hyvä esimerkki tuli urheilun parista.

– Kerroin somessa kannattavani HIFK:ta ja ymmärrykseni mukaan sen jälkeen seuran verkkokaupan ulkomaanmyynti kaksinkertaistui, Haber naureskelee.

Kotimaassa yhtyeen on ollut Haberin mukaan hiukan vaikeampaa vuosien aikana saada isoja keikkoja. Iso muutos siihen tuli kuitenkin miehen osallistuttua Vain Elämää -ohjelmaan taannoin.

– Sanotaan näin, että ilman sitä emme vetäisi keikkoja Ruisrockin päälavalla.

Eipä siis ollut ihme, että kun miestä pyydettiin mukaan ohjelman juhlakaudelle, hän lähti heti.

– Viime kerralla jotenkin jännitti ja käsi tärisi. Etenkin Olli Lindholmille esiintyessä. Nyt fiilis oli jotenkin rennompi. Ehkä tajusin sen, että ei väliä jos vähän mokaa. Virheet tekevät meistä ihmisiä.

Oman musiikin lisäksi Haber on viime vuosina toiminut useiden artistien mentorina. Musiikillisen annin lisäksi hän tarjoaa apua myös talousasioissa, sillä esimerkiksi Kauppalehden mukaan Haberin yritys Get Nasty Oy:n viime vuoden liikevaihto oli 2,46 miljoonaa euroa, mikä on 639 000 euroa enemmän kuin vuonna 2017.

– Sanotaan nyt niin, että ei se ihan huonosti ole mennyt. Tämä on mahdollistanut minulle sen, että voin säästää itseäni. Muuten en tätä jaksaisi. Kesällä meillä oli esimerkiksi vain seitsemän festarikeikkaa. Se saa odottamaan uutta keikkaa suuremmalla innolla.

– Mentoroimilleni artisteille opetan miten katsoa, että omasta sopimuksesta saa kaiken irti. Monet tuppaavat tekemään esimerkiksi yhteistöitä vähän ilmaiseksi. Itse haluan opettaa kuinka saa omasta työstä kunnon korvauksen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Sunrise Avenuen Samu Haber paljastaa: yllättävä rooli Robinin ja Anna Puun kaltaisten tähtien menestyksessä30.11.2018 04.55
"Kuvaa seksivideo saksalaisen julkkiskaunottaren kanssa" – Sunrise Avenuen Samu Haberilta outo paljastus VML:ssä13.2.2019 04.00
MTV: Arman Alizad paljasti suoraan kuinka paljon tienaa kuukaudessa – ja kuinka takoo rahansa1.4.2019 04.15

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat