Viihde

Kia Lehmuskoski on jo viidettä kertaa mukana Tanssii Tähtien kanssa -ohjelmassa – on huomannut uuden ilmiön aina ohjelman alkaessa pyöriä tv:ssä

Kia Lehmuskoskella pitää kiirettä Tanssii tähtien kanssa -ohjelman, Tanssien tähtiin -kiertueen ja opettamisen parissa.

Upeita pukuja ja hopeisia korkokenkiä. Kun 6-vuotias Kia Lehmuskoski näki ensimmäistä kertaa tanssiesityksen, hän oli täysin myyty. Esikoululainen ilmoitti saman tien äidilleen, että hän menee tanssitunnille.

– Saman viikon sunnuntaina olin jo ensimmäisellä tunnillani ja nautin hirveästi, Lehmuskoski muistelee.

Tunnin jälkeen opettaja juoksi perään ja varmisti äidiltä, että tuleehan tyttö vielä uudestaan, sillä tällä on selvästi lahjoja lajiin.

Sillä tiellä kilpauransa lopettanut ja nykyään tanssia sekä harrastajille että kilpatanssijoille opettava Lehmuskoski on edelleen.

Hän on viidettä kertaa mukana pian alkavassa Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. Viime kaudella Lehmuskoski ja näyttelijä Hannes Suominen sijoittuivat ohjelmassa toiseksi, kun voiton veivät nyrkkeilijä Edis Tatli ja Katri Mäkinen.

Alkavalla kaudella Lehmuskosken parina on Putouksestakin tuttu näyttelijä Timo Lavikainen.

Lehmuskoski pyrkii olemaan ottamatta paineita viime vuoden menestyksestä.

– Jokainen kausi on oma kertansa eikä etukäteen voi tietää, miltä tasolta oppilaan kanssa lähdetään, hän toteaa.

– Ohjelmassa ihan parasta on oppilaan kasvutarina. Tietysti toivoo, että oppilas pääsisi kokeilemaan mahdollisimman montaa tanssia. Ei kukaan halua lähteä ensimmäisenä kotiin.

Lehmuskoski on huomannut, että ohjelman alkaessa kiinnostus tanssitunteja kohtaan kasvaa. Hän opettaa harrastajia Espoossa tanssiurheiluseura Habanerassa. Latinoshow- ja soololattarit-tunnit ovat Perkkaanpuiston koululla sunnuntaisin.

– Latinoshow on hieman edistyneemmille tarkoitettu alkeis-jatkotason ryhmä. Soololattarit sopii sellaisellekin, jolla ei ole aiempaa tanssikokemusta. Mukaan voi tulla kesken kauden ja ensimmäinen tunti on aina maksuton kokeilukerta, Helsingissä asuva Lehmuskoski vinkkaa.

Habanerassa opettaa myös muun muassa Jutta Helenius, jolla on lasten paritanssin alkeis- ja jatkoryhmät sunnuntaisin Perkkaanpuiston koululla.

Keväällä järjestetty Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta tuttujen tanssinopettajien Tanssien tähtiin -show saa jatkoa loka-marraskuussa. Kiertue poikkeaa myös Sellosalissa. Keväällä lähes kaikki esitykset olivat loppuunmyytyjä, joten sen vuoksi päätettiin järjestää lisänäytöksiä.

Kia Lehmuskoski

Tanssija, tanssinopettaja ja koreografi.

Kilpauran jälkeen keskittynyt tanssinopettamiseen ja esiintymisiin.

Opettaa Espoossa tanssiurheiluseura Habanerassa.

Mukana MTV3:lla 22. syyskuuta kello 19.30 alkavalla Tanssii tähtien kanssa -kaudella. Parina näyttelijä Timo Lavikainen.

Keväällä järjestetty Tanssien tähtiin -show saa jatkoa marras-joulukuussa. Kiertue tulee Leppävaaraan Sellosaliin perjantaina 29. marraskuuta kello 18. Liput 36 euroa plus toimitusmaksu lippu.fi:stä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat