Puheenaihe

Veikkauksen peliautomaatteihin merkittävä muutos vuonna 2020 – aiotko silti yhä jatkaa pelaamista?

Veikkaus vähentää lähitulevaisuudessa peliautomaattien määrää yli kolmentuhannen automaatin verran. Kuvituskuva.

Sauvo Jylhä / arkisto

Veikkaus aikoo vähentää rajusti peliautomaattien määrää Suomessa. Yhtiön toimitusjohtajan Olli-Pekka Kallasvuon mukaan automaattien määrää karsitaan lähitulevaisuudessa yli kolmellatuhannella. 

Toinen merkittävä muutos on se, että jatkossa kaikkien Veikkauksen pelejä pelaavien on tunnistauduttava. Muutos aloitetaan heti ja sen seurauksena tunnistautuminen on pakollista vuoden 2022 alkuun mennessä. Tunnistautuminen ei kuitenkaan koske pahviarpoja eikä pelaamista Casinoissa.

Kallasvuo ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd.) kertoivat hallituksen uusista linjauksista Veikkauksen toiminnan suhteen hetki sitten päättyneessä tiedotustilaisuudessa. 

Veikkaus aikoo myös vähentää ratkaisevasti peliensä markkinointia. Fyysisten peliautomaattien markkinointi lopetetaan kokonaan ja digitaalisten pelien mainostaminen on jatkossa mahdollista vain digitaalisessa muodossa.

Yhtiö on valmistautunut siihen, että mainonnan ja markkinoinnin supistuessa myös Veikkauksen tuotto laskee.

– Mitään tarkkaa summaa en näiden markkinointitoimien vähentymisen vaikutuksesta kuitenkaan vielä osaa sanoa. Se kuitenkin on selvää, että tuloksen heikentyessä meidän tulee toimia entistä tehokkaammin, Kallasvuo kertoi.

Veikkaus muuttaa yhtiön johdon palkitsemisjärjestelmää siten, että jos tulevaisuudessa pelihaitat kasvavat Suomessa yli tietyn raja-arvon, silloin Veikkauksen johdolle maksettavat palkkiot leikkautuvat kokonaan pois.

– Vastuullisuus on Veikkaukselle erittäin tärkeä arvo. Siksi vastuullisuudesta ei tule palkita, vaan päinvastoin vastuuttomuudesta tulee rangaista, Kallasvuo muistutti.

Sirpa Paatero on valinnut Veikkauksen hallitukseen kolme uutta jäsentä, joista osa edustaa peliongelmien ehkäisyn asiantuntemusta.

Arvostelu Veikkauksen johtoa kohtaan alkoi yhtiön pelejä markkinoivista mainoksista, joiden arvioitiin yllyttävän pelaamiseen ja myös lisäävän pelihaittoja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

IL: Veikkaus poisti rahapelikoneitaan kaikessa hiljaisuudessa – myös somekohun aiheuttanut pelikone sai mennä17.8.2019 05.45
Veikkaus paljastaa: Nämä kaksi Eurojackpot-numeroa arvotaan kaikkein useimmin – ovatko omasi joukossa?16.11.2018 21.30
”Veikkaus on käänteinen Robin Hood” – kansanedustajalta kovaa kritiikkiä rahapeliyhtiölle18.11.2018 22.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat