Viihde

Antti Tuiskulta salaperäinen vihjaus tulevaisuudestaan – "nyt on tulossa jotain todella suurta"

Antti Tuisku

Toni Tervo

Siinä missä muut Vain Elämää -ohjelman juhlakauden artistit tulivat Satulinnaan enemmän tai vähemmän keikkalavoilta tai levytysstudiolta, Antti Tuiskulla tilanne oli hiukan toinen.

Suomen suosituimpiin pop-tähtiin lukeutuva mies oli juuri viettänyt pitkän tauon ja ehtinyt opiskella itselleen urheiluneuvojan tutkinnankin.

– Oli tietyllä tavalla outo ja epätodellinen fiilis palata tällä tavalla, mutta toisaalta myös ihan sairaan hauskaa. Meillä oli mahtava porukka ja kemia, jonka uskon välittyvän televisiossa.

– Vaikka olin ollut Vain Elämää -ohjelmassa jo aiemmin, pyrin tietoisesti välttämään mitään laskelmointia tai massiivista ennakkosuunnittelua. Parhaat asiat tapahtuvat vaan kun uskallat heittäytyä ja katsoa mitä siitä seuraa.

Omalla tavallaan Tuiskun tauko oli laulajalle heittäytymistä. Hän oli todella kovassa nosteessa, mutta päätti silti muuttaa puoleksi vuodeksi Espanjaan ja kadota julkisuuden valokeilasta.

– Se oli monellakin tavalla käänteentekevää aikaa. Kouluun meneminen antoi tietyllä tavalla apua oman identiteetin etsimiseen. Se oli pyörinyt aika pitkälti koko ajan tämä artistihomman ympärillä, mutta nyt ymmärsin, että muutkin asiat voivat tuottaa samalla tavalla onnea. Se oli todella vapauttavaa.

– Koulu tukee myös artistiutta, sillä keikkailu on fyysistä hommaa. Koulun kautta ymmärtää taas omaa kehoa ja jaksamista paremmin.

Tauon myötä Tuisku kertoo olevansa studiossa tietyllä tavalla uudestisyntynyt.

– Nyt uuden luominen on taas ollut todella siistiä. En halua paljastaa liikaa, mutta nyt on tulossa jotain todella suurta. Haluan olla määrittämässä suomalaisen popin suuntaa uudestaan, laulaja vihjaa.

Yksi syy Tuiskulle lähteä tauolle oli myös miehen omaelämänkerran julkaisu. Kirjassa käsiteltiin todella kipeitä asioita, kuten esimerkiksi laulajan suhdetta väkivaltaiseen ex-puolisoon.

– Kirjan piti alun perin tulla jo vuonna 2017, mutta päätimme lopulta myöhästyttää sitä vuodella. Kirjan teko oli tosi voimakas prosessi. Kaksi vuotta kaivoin elämästäni sellaisia asioita, jotka tekivät minusta sen ihmisen, joka olen tänään.

– Minua etukäteen pelotti puhua niistä asioista julkisesti, mutta palaute yllätti oikeastaan aika täysin. Ihmiset ottivat sen tosi hyvin vastaan. Ja jos omilla kokemuksillani voin auttaa edes yhtä samassa tilanteessa olevaa ihmistä, se oli sen arvoista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat