Viihde

Suomen luonnonkaunein nainen Tiia, 19, uskaltaa poseerata ilman meikkiäkin – Kuva: näyttävä nainen lyttää Instagramin "feikit"

Tiia Aalto

Mainosstudio Sanna H

Espoolainen Tiia Aalto valittiin viime kuussa Miss Eloweenaksi.

Kilpailussa etsittiin Suomen luonnonkauneinta naista eikä vahvoja ehostuksia tai kauneusleikkauksia sallittu. 19-vuotias Aalto ottaakin uuden tittelinsä vakavasti.

– Haluan olla esikuva nuorille ja näyttää, että luonnollisuudella voi pärjätä ja olla kaunis. Pyrin esimerkiksi sosiaalisessa mediassa siihen, että käsittelin kuvistani ainoastaan värejä. Tietenkin ammattikuvaajia en voi estää niitä käsittelemästä.

– Instagramissa on paljon feikkejä ja haluan näyttää toisenlaisen mallin.

Tämän jutun kuvassa Aalto nähdään kuvausmeikissä, mutta hän kertoo olevansa sinut ilmankin sitä tarvittaessa.

– Instagram-tilin story-osiossa julkaisen monesti videoita, joissa olen ilman meikkiä ja höpöttelen mummovaatteet päällä, nainen nauraa.

Miss Eloweenan voiton myötä Aalto on päässyt viime viikkona runsaasti erilaisiin kuvauksiin.

– Olen aina tykännyt olla kameran edessä. Isä kuvasi paljon kun olin pieni, niin sekin on auttanut. Täytyy kyllä sanoa, että en vieläkään jotenkin usko, että voitin kisan. Aluksi se oli ihan epätodellinen fiilis. Nyt sen on alkanut tajuta, mutta silti tuntuu uskomattomalta.

Aallon kotikasvatus oli uskonnollinen, mutta se ei ole estänyt naista tavoittelemasta missin uraa, vaikka jo Miss Eloweena -finaalikiertueen aikana naiset päätyivät muun muassa bikinikuviin.

– Taustani ei ole rajoittanut minua yhtään. Äitini on vaan kannustanut ja tukenut. Enkä aio lähteä mihinkään alastonkuvauksiin, joten kaikki hyvin, Aalto hymyilee.

Uskonnollisuutta enemmän Aallon missihaaveita uhkasi huono itsetunto, joka oli pitkän koulukiusaamisen tulos.

– Minua kiusattiin ala-asteella. Se oli sellaista ilkeää kommentointia ja ulos jättämistä. Se aiheutti minulle aika huonon itsetunnon ja pitkään mietti, että kelpaanko minä ja mikä minussa nyt taas on vikana.

– Pikkuhiljaa opettelin kuitenkin hyväksymään itseni. Nykyään ajattelen niin, että jokaisella saa olla oma mielipide, mutta minun ei ole pakko kuunnella sitä. Missiemomme Henna Peltonenkin on neuvonut, että antaa negatiivisten asioiden mennä toisesta korvasta ulos.

Tuore Miss Eloweena valmistuu joulukuussa matkailualan asiantuntijaksi. Tulevaisuus hänellä on kuitenkin yhä avoin.

– Juontohommat, missin työt ja näytteleminen kiinnostavat. Minua voisi myös kiinnostaa opettaa. Olen aika avoin kaiken suhteen. Katsotaan miten käy.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Suomalainen Bikini fitness -tähti Clarissa kertoo avoimesti miksi muokkaa kuviaan somessa – ja minkä vuoksi silikonirinnat eivät ole kaduttaneet naista hetkeäkään30.7.2019 04.00
VML: Sara Sieppi paljasti karun todellisuuden upeiden Instagram-kuvien takaa – "Se on ihan sairasta"9.3.2019 20.55
Laulaja Johanna Kuvaja julkaisi paljastavia suihku- ja rantakuvia somessa – kolmen lapsen äiti yllättyi naisten reaktiosta kuviin10.9.2019 04.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat