Puheenaihe

Miehen pitää maksaa treffeillä koska "miesvero" – näin naiset perustelivat treffien laskun jakamatta jättämistä

Kuvituskuva.

Arkisto

Kuka maksaa treffeillä laskun?

Ikuisuuskysymys on jakanut mielipiteitä jo pitkään varsinkin tänä päivänä, jolloin sukupuolten tasa-arvosta keskutellaan yhä hanakammin. Maksaako mies vai nainen? Milloin lasku jaetaan puoliksi?

Kysymyksen ääreen päätyi myös Men´s Health -lehden toimittaja Lauren Larson, joka joutui kyseenalaistamaan oman oletuksena, että mies maksaa aina.

– Suurimman osan deitti-uraani olen teeskennellyt puolivillaisesti ottavani laskun maksamisen aikaan lompakkoni esille. Jos deittini ei heti ole sanonut hoitavansa laskua, olen kaivellut ylikorostetusti kukkaroani ja antanut hänelle aikaa tehdä "oikean päätöksen": Jos jaoimme laskun, sanoin monesti ystävilleni, että deitti oli hyvä, mutta hän ei maksanut.

Larson sai uutta ajateltavaa kun hänen terapeuttinsa nosti esiin, että eikö laskun laittaminen tasan ole nimenomana sukupuolten tasa-arvoa, jota Larson feministinä kannattaa. Ja entä tuleeko miehen maksamisesta treffien päätökselle jotain tiettyjä odotuksia?

Larson kertoo seuraavan kerran maksutilanteessa menneensä pahasti jäihin. Hän päätti kysyä aiheesta ystävättäriltään.

– Kaikki sanoivat antavansa miesten maksaa ainakin ensitreffeillä. Yksi vetosi "miesveroon", joka koostuu siitä, että miehet tienaavat muutenkin naisia enemmän ja heidän ei tarvitse synnyttää. Toinen taas kertoi antavansa miehen maksaa treffeillä, mutta mahdollisuuden tullessa kokkaavansa tälle illallisen tilanteen tasapainottamiseksi. Kolmas taas sanoi antavansa miehen maksaa jos pitää tästä. Jos treffeille ei tule jaksoa, hän laittaa pankkikortin pöydälle.

Larson pohtii, että onko oletus miehen maksamisesta vain muinaisjäänne, joka auttaa pääsemään yli maksun hetkellä tulevasta kiusallisesta hetkestä. Hän itse kertoo päätyneensä treffeillään puoliratkaisuun.

– Hänen ollessaan vessassa katsoin laskun ja lähetin hänellee mobiilisti puolet summasta. Kumpikaan ei maininnut siitä sen jälkeen sanaakaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Naiset paljastavat: näin miehen seksitaidot voi päätellä jo ennen sänkyyn menemistä – mies, teetkö näitä asioita huomaamattasi treffeillä?17.6.2019 03.50
Sinkku-Jenny, 35, kyllästyi Tinderiin ja antaa nyt kiinnostuneille miehille suoran pyynnön – vinkkaa myös kikan jolla tehdä naiseen vaikutus jo ennen ensitreffejä26.4.2019 04.00
Venla, 27, kertoo kuinka mies voi mokata pahasti treffeillä – "sellainen ravintola on ihan no-no"14.2.2019 03.50

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat