Viihde

Annikan, 21, pitkät sääret kääntävät päitä kadulla ja mallitoimistoissa – Kuva: " Saan tosi paljon kommenttia"

Annika Piitulainen

Juho Tirkkonen

Annika Piitulainen huomasi jo lapsena olevansa pitkä.

– Lapsena häpesin pituuttani aika paljon. Meillä on koulukuvia, missä olen luokan poikia melkein päätä pidempi, hän kertoo.

Tänä päivänä naisen pituus on 177 senttiä, mutta enää se ei ole Piitulaiselle häpeän aihe. Päinvastoin.

– Saan tosi paljon kommenttia pituudestani. Melkein aina kuvauksissa sanotaan, että "hitsi sä olet pitkä". Saan myös kehuja pitkistä jaloistani. Ne saavat kuvat näyttämään paremmilta, hän hymyilee.

Pitkänä naisena hän päätyi nuorena jo tekemään mallin töitä.

– Se on todella raaka maailma. Jos sinussa on jokin mukamas vialla, niin siellä se sanotaan suoraan. Se on kova paikka nuorelle naiselle.

– Esimerkiksi eräs kuvaaja sanoi minulle 15-vuotiaana, että minulla on vino hymy. Eikä siitä tullut sellainen fiilis, että hän sanoi sen hyvällä tavalla. Se osui teini-iässä sellaiseen kohtaan kun olin muutenkin epävarma ja minun oli sen jälkeen pitkään vaikea hymyillä kuvissa.

Piitulaista kuitenkin viihtyi mallin töissä ja häntä alkoi kiinnostaa myös missikilpailut. Nainen harkitsi Miss Suomea, mutta päätyi lopulta hakemaan Miss Helsinkiin, jossa hän on yksi tämän vuoden finalisteista.

– Lähdin mukaan kokemuksen vuoksi. Tähän asti on ollut ihan mahtavaa. Olen oppinut paljon uusia asioita itsestäni ja saanut uusia kavereita. Olen kotoisin Järvenpäästä ja siellä on aika pienet piirit, joten on ollut kiva tavata uusia ihmisiä.

Piitulainen toivoo Miss Helsingin avaavan hänelle ovia myös promootiotöihin ja juontohommiin. Hän haluaa myös toimia sosiaalisessa mediassa esikuvana nuorille naisille.

– Olen nyt alkanut sosiaalisessa mediassa paljon puhumaan itselleni tärkeistä arvoista sekä kokemuksistani oman ulkonäön hyväksymisen kanssa. Tässä taannoin joku nuori tyttö otti yhteyttä ja kertoi lukeneensa kirjoituksiani. Siitä tuli tosi hyvä mieli. Oli kiva tietää, että joku niitä lukee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

"Suomen seksikkäin taksikuski" Kati löysi uuden miehen: suhde suomalaislaulajaan paljastui – "tuon näköinen nainen kääntää jokaisen miehen pään"16.5.2019 04.00
Suomalaismalli Jonnan, 19, tatuointi kääntää päät kadulla kesäisin – "se sopi juuri sinne ja kun kävelen shortsit jalassa..."3.4.2019 04.55
Alusvaatemallina työskennellyt Sonja, 22, tähtää tosissaan Miss Suomeksi – Kuva: "vähissä vaatteissa poseeraaminen ei koskaan ole ollut ongelma"6.9.2019 04.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat