Viihde

Näyttävä abiturientti Niilia, 18, nähdään missikilpailun finaalissa – Kuva: "Nyt alan jo tottua poseeraamiseen"

Niilia Wadunombi

Juho Tirkkonen

Tällä hetkellä Suomen abiturientit valmistautuvat kuumeisesti syksyn ylioppilaskirjoituksiin.

Niin tekee myös Niilia Wadunombi, joskin hänellä on myös toinen hiukan erilaisempi valmistautumisen paikka. 18-vuotias nainen nähdään nimittäin tämän vuoden Miss Helsinki -kilpailun finaalissa.

– Näin Facebookissa mainoksen, että haku kilpailuun on alkanut. En alunperin ajattelut, että tämä olisi minun tyyppinen kisa. Missikisoista on paljon stereotypioita, enkä minäkään niistä oikeastaan paljon tiennyt. Onneksi kuitenkin hain, sillä tämä on ollut hyvä kokemus, hän hymyilee.

Wadunombilla misseydessä on ollut totuttelemista.

– Alussa jännitin varsinkin kuvauksia tosi paljon, enkä jotenkin tiennyt kuinka olla niissä. Nyt kuitenkin alan tottua jo poseeraamiseen.

Rentoutumista helpotti se, että naisen perhe kannusti tätä varauksetta. Nyt hän on jo valmiimpi haastamaan kilpasiskonsa.

– Perhe on minulle todella tärkeä ja heidän tukensa merkitsee paljon. Haluan kisassa olla sellainen, joka pystyy olemaan oma itsensä.

– Vahvuuteni ehkä on se, etten näytä ihan perinteiseltä suomalaiselta. Sillä erottuu, Sri Lankalaistaustainen nainen pohtii vahvuuksiaan kisassa.

Riippumatta siitä mitä kisassa käy, Wadunombi suunnittelee pitävänsä kirjoitusten jälkeen välivuoden.

– Toivon kilpailun avaavan uusia ovia. En kuitenkaan ole miettinyt tulevaisuutta niin tarkkaan. Välivuoden jälkeen tarkoitus olisi kuitenkin lähteä jotain opiskelemaan.

Hän on myös luottavainen, että kirjoitukset sujuvat missivelvollisuuksista huolimatta. – Nyt syksyllä kirjoitan vain englannin ja ruotsin. Koulua ei ole enää niin paljon jäljellä, joten saan aikataulut kyllä sopimaan. Jos voitto tulee, niin kesän kirjoituksia varten pitää varmaan sanoa hyvästit sosiaaliselle elämälle, missikandidaatti nauraa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Sara Sieppiä ihaileva Niina, 24, haluaa Miss Helsingiksi – Kuva: tilitoimistossa työskentelevä näyttävä nainen ei ole ihan perinteinen missi17.9.2019 03.50
Alusvaatemallina työskennellyt Sonja, 22, tähtää tosissaan Miss Suomeksi – Kuva: "vähissä vaatteissa poseeraaminen ei koskaan ole ollut ongelma"6.9.2019 04.00
Ex-missi Janna-Juulia paljastaa blogissa: näin "paljon" Miss Helsinki tienaa vuodessa – "jos joku väittää köyhäksi..."4.2.2019 03.50

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat