Viihde

Nuoret naiset pakotetaan ottamaan isot silikonit ja vanhojen miesten seuralaisiksi – Suomeen muuttanut Mariangel, 20, kertoo totuuden maansa missikisoista

Mariangel Velasquez

Juho Tirkkonen

Suomessa missikilpailuhin suhtaudutaan ammattitaidolla, mutta ne eivät vedä mitään vertoja Etelä-Amerikan maiden vastaaville.

Tämän vuoden Miss Helsinki -finaalissa nähdään Venezuelasta Suomeen muuttanut Mariangel Velasquez, joka on joutunut todistamaan karuja tapahtumia omassa lähipiirissään.

– Serkkuni osallistui aikoinaan Miss Venezuelaan. Tyttöjen piti olla kuusi kuukautta samassa talossa keskenään ja treenata jokaikinen päivä. Heitä myös pakotettiin kauneusleikkauksiin sanomalla, että jos et käy niin et tule pärjäämään. Tunnen monta tyttöä, joita kehotettiin ottamaan itselleen vanha mies, joka maksaisi hänelle isot tissit, nainen kertoo.

20-vuotias Velasquez toteaa, että ei ikipäivänä menisi missikilpailuun Venezuelassa. Nuori nainen on kuitenkin nauttinut kuvattavana olemisesta jo pienestä pitäen, joten hän päätti hakea Miss Helsinkiin.

– Meininki täällä on ihanaa ja kaikki tytöt kannustavat toisiaan. Olin aiemmin myös pitsimissikilpailussa ja siellä oli myös ihanaa.

Velasquez saapui Suomeen seitsemän vuotta sitten. Venezuela oli tuolloin alkanut muuttua jo todella turvattomaksi ja tilanne on vaan pahentunut.

– Kun asuin siellä, niin koko ajan piti olla varuillaan. Aina piti katsoa selän taakse, että kukaan ei seuraa sinua. Perheeni on keskiluokkaa ja siellä asuessani meillä oli vielä ruokaa ja vessapaperia. Nyt tilanne on jo todella paha.

– Useita perheenjäseniä on kidnapattu ja vaadittu lunnaita. Se oli siellä tavallista.

Nainen on myös joutunut pelkäämään henkensä puolesta.

– Olin koulussa, kun siellä tuli joku jengien välinen tappelu. Siellä ammuttiin ja joku heitti sinne jonkinlaisen pippurisuihkekranaatin sinne. Se sattui silmiin ja kaikki huusivat.

– Kerran olimme hautajaisissa ja vieressä oli jonkun jengiläisen hautajaiset. Yhtäkkiä sinne hyökättiin ja he alkoivat ampua toisiaan. Muistan kuinka äitini heittäytyi päälleni ja suojasi minua luodeilta.

Velasquez toivoo menestyvänsä Miss Helsinki -kilpailussa ja sitä kautta tekevänsä uuden kotimaansa ihmiset ylpeäksi.

– Haluaisin kovasti päästä edustamaan Suomea ulkomaille. Tämä maa on ollut minulle niin hyvä, että se olisi minulle kunnia-asia, hän hymyilee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Onko Nelli, 22, Miss Helsinki -kisan historian lihaksikkain osallistuja? Kuva: Hurjan timmissä kunnossa oleva fitness-nainen rakastaa korkokenkiä19.9.2019 03.50
Missifinalisti Ronja, 25, haluaa naisten nännit vapaaksi – yläosattomuus ja alastomuus ei rohkeaa linjaa suosivaa naista pelota18.9.2019 04.00
Sara Sieppiä ihaileva Niina, 24, haluaa Miss Helsingiksi – Kuva: tilitoimistossa työskentelevä näyttävä nainen ei ole ihan perinteinen missi17.9.2019 03.50

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat