Viihde

Mari, 27, tanssi paljastavissa asuissa työkseen ympäri Suomen yökerhoja – Kuva: näyttävän naisen takapuoli sai asiakkaat innostumaan vähän liikaa

Mari Pylkkänen

Juho Tirkkonen

Jos on vuosien varrella käynyt yökerhoissa, on todennäköisesti nähnyt lavalla esitanssijoita.

Näyttävissä asuissa tanssivat naiset ovat luomassa liikehdinnällään ja olemuksellaan biletunnelmaa yleensä korotetulla lavalla. Neljän vuoden ajan Mari Pylkkänen oli yksi heistä.

– Aloitin ensimmäiseksi burleskitanssin, jonka kautta päädyin osaksi vahingossakin tanssiryhmän treeneihin. Sitten lähdin aika intensiivisesti treenaamaan ja tekemään, että pääsin sitten mahdollisimman nopeasti keikkailemaan, hän kertoo.

Hän kotiutui yökerhoihin nopeasti.

– Tyypillinen työilta oli niin, että mentiin siinä 22 illalla paikan päälle ja käytiin dj:n ja valomiesten kanssa ilta läpi ja sitten laittauduttiin ja laitettiin esiintymisvaatteet järjestykseen. Jonka jälkeen sitten vetäistiin itse keikka, joka sisälsi neljä tanssisettiä eri asukokonaisuuksilla.

– Esiintymisasut olivat tosi näyttäviä. Niihin kuuluu korsettia, päähineitä, hanskaosia, saappaanvarsia ja erilaisia asusteita, joiden alla peruspuku ja ”palvit” eli ihonväriset verkkosukkahousut.

Vähäpukeiset naiset ja humalaiset yökerhoasiakkaat kuulostaa huonolta yhdistelmältä, mutta Pylkkänen kertoo joutuneensa ahdistelun kohteeksi vain harvoin. Ja silloinkin hänen mukaansa "koskettelua" suorittivat yleensä naisasiakkaat.

– Koskettelu oli pääosin sitä, että joku koki pakottavan tarpeen kokeilla miltä peppu tuntuu ja puristaa vaikka pyllystä. Mä en ole itse sitä kokenut mitenkään uhkaavana, koska ihmiset aika hyvin uskoo jos heille sanoo. Tai jos ei. niin järjestyksenvalvojat ovat sitten puuttuneet peliin.

– Pahempaa ahdistelua kokee varmasti yökerhoissa asiakkaat. En ole ikinä kokenut oloani mitenkään loukatuksi tai ahdistelluksi tuommoisten takia. Suurin osa on enemmänkin herättänyt hilpeyttä.

Tällä hetkellä 27-vuotias Pylkkänen ei tanssihommia tee, vaan hän keskittyy täysillä Miss Helsinki -kilpailuun, jonka finaalissa nainen nähdään.

– Olen aina halunnut olla esillä, joten missin hommat tuntuivat luontevalta. Toivon saavani tätä kautta näkyvyyttä ja haluan avata ovia pr-töiden ja tv-töiden tekemiseen. Vain taivas on rajana, nainen hymyilee.

Vahvuudekseen hän mainitsee hyvän huumorintajun ja helpon lähestyttävyytensä.

– Olen sellainen oman elämäni koomikko, jonka luokse on helppo tulla. Jostain syystä vedän puoleeni erityisesti pariskuntia, jotka kaipaavat suhdeneuvoja. Ja onhan niitä kiva antaa, Pylkkänen nauraa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Onko Nelli, 22, Miss Helsinki -kisan historian lihaksikkain osallistuja? Kuva: Hurjan timmissä kunnossa oleva fitness-nainen rakastaa korkokenkiä19.9.2019 03.50
Nuoret naiset pakotetaan ottamaan isot silikonit ja vanhojen miesten seuralaisiksi – Suomeen muuttanut Mariangel, 20, kertoo totuuden maansa missikisoista19.9.2019 04.00
Sara Sieppiä ihaileva Niina, 24, haluaa Miss Helsingiksi – Kuva: tilitoimistossa työskentelevä näyttävä nainen ei ole ihan perinteinen missi17.9.2019 03.50

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat