Viihde

Vain alle 50 % suomalaisista on kokeillut tätä seksissä – häpeilty apuväline voi tuoda sänkypuuhiin täysin uusia ulottuvuuksia

Kuvituskuva

Arkisto

Vain alle 50 prosenttia suomalaisista on kokeillut liukuvoiteen käyttämistä sängyssä, kertoo Kaalimato.comin tutkimus.

Tutkimuksen mukaan liukuvoiteiden käyttöön liitetään edelleen häpeän tunne ja ongelmat kuivien paikkojen kanssa, vaikka ne ovat täysin normaali apuväline sujuvaan seksielämään. Kaalimadon mukaan Suomalaisnaisilla on hieman miehiä enemmän kokemusta liukuvoiteista.

– Saatetaan kokea, että itsessä on jotakin vialla ja että seksi ei ole itseä varten, jos tarvitsee lisäkostuketta. Liukuvoiteen olisi kuitenkin hyvä kuulua seksielämään, oli kuivuuden kanssa ongelmia tai ei, seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen korostaa tiedotteessa..

Lavikaisen mukaan liukuvoide soveltuu niin esileikkiin, itsetyydytykseen kuin yhdyntäänkin. Liukuvoiteita suositellaan käytettäväksi erityisesti silloin, kun limakalvot ovat esimerkiksi hormonien johdosta kuivemmat, mutta se vähentää muutenkin kitkaa intiimialueilla, lisää seksuaalisia nautinnon tuntemuksia, voi helpottaa orgasmin saamista ja suojaa esimerkiksi kondomia rikkoutumasta.

– On naisia, joiden emätin ei kostu, vaikka he ovat seksuaalisesti kiihottuneita ja halukkaita seksiin. Joskus tarvetta lisäliukasteelle voi olla satunnaisesti elämän eri vaiheissa, esimerkiksi raskauden tai imetyksen aikana. Liukuvoiteen ollessa normaali osa seksielämää ei sen ehdottamisesta tarvitse ottaa paineita, kun tarvetta lisäkostukkeelle jollakin kerralla on syystä taikka toisesta, Lavikainen neuvoo tiedotteessa.

– Myös oman sylkieritteen käyttäminen liukasteena esimerkiksi suu- ja käsiseksissä on yleistä. Sylki toki ajaa asiansa, mutta haihtuu huomattavasti liukuvoidetta nopeammin. 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Mies, haluatko antaa naiselle uskomatonta nautintoa seksissä? Tee nämä 9 asiaa sängyssä7.10.2019 03.40
Mitä ihmettä nuorten miesten seksitaidoille on oikein tapahtunut? Naiset huolissaan uudesta ilmiöstä30.9.2019 03.50
Paras seksiasento on nyt selvä – tässä asennossa suomalaiset saavat ylivoimaisesti eniten orgasmeja23.8.2019 03.50

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat