Puheenaihe

Anna muutti upouudelle asuinalueelle vuonna 2018 ja pian ilmeni ärsyttävä ongelma – "Olen saanut vuoden aikana noin 10 sakkoa"

Keimolanmäen vähäiset parkkipaikat harmittavat Amanda Heikkistä eikä hän ole ainoa, jota tilanne sapettaa.

Armi Suojanen

Kotiin Keimolanmäkeen päästyään Amanda Heikkinen alkaa etsiä autolleen pysäköintipaikkaa. Silloin pinna kiristyy, sillä moni muukin on samassa puuhassa.

– Tulee kyllä hirveä stressi, kun saapuu kotiin, Heikkinen sanoo Vantaan Sanomille.

Uudella asuinalueella on kova pula varsinkin vuokrattavista paikoista, mutta myös kadunvarsien parkkipaikoista.

Keimolanmäkeä mainostetaan hyvien kulkuyhteyksien asuinalueena, mutta kaikille joukkoliikenne ei vain käy. Heikkinen opiskelee ja tekee samalla vuorotyötä rautakaupassa. Vuorot alkavat tai päättyvät usein niin hankaliin aikoihin, että julkista liikennettä on mahdoton käyttää.

– Ja jos voi, aikaa menee 3–4 kertaa enemmän kuin omalla autolla. Heikkisen rekka-autoa ajavan poikaystävän ajot alkavat tavallisesti Espoon Kivenlahdesta, mutta lähtöpaikat voivat myös vaihdella. Lisäksi työt voivat alkaa jo aamulla neljältä.

Pariskunta muutti Keimolanmäkeen elokuussa 2018. Heti muutettuaan he ilmoittautuivat jonottamaan taloyhtiön vuokraamia autohallipaikkoja. Vuodenvaihteessa pariskunta sai hallista yhden paikan.

– Se kumpi meistä tulee aikaisemmin kotiin, yrittää löytää parkkipaikan tienvarresta ja myöhemmin tuleva ajaa halliin, hän sanoo VS:lle.

Kadunvarsipaikan saamisessa tarvitaan tuuria ja usein myös ajelua edestakaisin ennen kuin paikka löytyy, jos löytyy. Iltapäivän viimeisistä vapaista kadunvarsipaikoista käydään kiivasta kisaa.

Heikkinen on tehnyt myös yövuoroa. Se oli erityisen hankalaa ennen kuin pariskunta sai hallipaikan. Kadulla kun oli aiemmin kahden tunnin ilmainen pysäköinti kello 17 jälkeen kello 7:ään asti aamulla.

– Kun tuli yöllä kotiin, piti jo aamulla aikaisin käydä siirtämässä autoa kahden tunnin välein, ettei saanut sakkoja.

Aina hän ei kuitenkaan jaksanut herätä.

– Olen saanut vuoden aikana noin 10 parkkisakkoa.

Nykyisin asuinalueen läpi kulkevan Keimolankaarteen varteen voi pysäköidä neljäksi tunniksi. Kadun pohjoispäässä pysäköintiaikaa on kuitenkin vain tunti kello 19:ään asti.

Heikkinen on välillä jättänyt autonsa myös juna-aseman liityntäpysäköintipaikalle Kivistön puolelle. Sieltä on vielä kilometrin matka kotiin eikä yöllä ole mukava kävellä.

Keimolan liityntäpysäköintipaikalle Heikkinen ei mielellään jätä autoaan, sillä siellä on ilmennyt ilkivaltaa.

– Olemme katsoneet asuntoa muualta, vaikka muuten kyllä tykkäämme asua Keimolanmäessä, Heikkinen sanoo.

Keimolanmäessä viihtyy myös Kalle Rautio, mutta häntä kummeksuttaa, että pysäköintitilaa ei rakenneta lainkaan suhteessa asuntojen määrään.

– Tämä ei ole keskustassa. Täällä tarvitsee autoa.

Rautio ajaa rekkaa ja tekee myös yötyötä. Hän ei pysty käyttämään julkista liikennettä senkään takia, että hän ei pääse sillä perille asti työpaikalleen Järvenpäässä.

– Mielelläni käyttäisin julkisia.

Nyt Rautiolla on käytössä väliaikainen autopaikka. Sen hän sai viiden kuukauden odottelun jälkeen.

Pian alkaa kuitenkin uuden autopaikan metsästys, sillä Rautio muuttaa tyttöystävänsä kanssa toiseen asuntoon Keimolanmäessä.

Keimolan parkkipaikkatilanteesta kertoi ensin Vantaan Sanomat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Asukkaiden karu yllätys upouudella asuinalueella Helsingissä – "Hyi s*atana!"12.9.2019 04.30
IL: Asuntojen arvot putoavat vauhdilla ympäri Suomea – asutko alueella, jossa asuntoja "jaetaan 10 vuoden päästä pois ilmaiseksi"?19.9.2019 04.45
Pysäköntikiekon unohtaminen kävi kalliiksi – autoilija joutuu maksamaan ParkkiPatelle yli 3500 euroa9.10.2019 04.55

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat