Viihde

Bikini-fitness -kilpailija Sanna-Maija, 23, paljastaa kuinka paljon fitness todellisuudessa maksaa – pelkkä bikinien hinta saa haukkomaan henkeä

Mika Pulkkinen

Erilaiset fitness-kilpailut ja niistä uutisoiminen ovat olleet mediassa ja Suomessa jo niin sanotusti peruskauraa vuosien ajan.

Harvemmin kuitenkin puhutaan siitä, että mitä laji rahallisesti kustantaa. Nyt bikini-fitneksen SM-kilpailuissa viidenneksi sijoittunut 23-vuotias Sanna-Maija Aalto avaa kuinka paljon euroja lajiin uppoaa.

– Se miten sitä rahaa haluaa lajin eteen kuluttaa on oma valinta. Mulla oli kyseessä ensimmäiset kisat, jonka takia halusin panostaa ja ostin oikeastaan melkein kaiken uutena, hän taustoittaa.

Aallon mukaan kisapäivän kuluihin kuuluu muun muassa kilpailulisenssi (200 euroa), hiusten laitto kampaajalla sekä pidennykset (235 euroa), meikki ja kampaus +lisäripset (190 euroa), Rusketus (120 euroa), kisapäivän kuvaukset (75 euroa), korkokengät (70 euroa), kynnet (20 euroa) ja ripsihuolto (50 euroa).

Suurin kuluerä on kuitenkin näyttävät bikinit. Aalto maksoi omistaan peräti 570 euroa.

– Bikinit on se, mikä maksaa eniten. Omani tilasin mittatilaustyönä Venäjältä ja Suomessa ne voivat olla vielä kalliimpia. Kisoissa bikineissä on tiukat säädökset ja esimerkiksi takaosan tulee peittää tietty määrä pakaraa. Niihin myös liimataan jokainen koristetimantti käsin.

– Bikineitä on usein mahdollista ostaa myös käytettynä, sillä moni kisaaja myy niitä kilpailun jälkeen.

Yhteensä Aallon kisapäivän hinnaksi tuli 1615 euroa. Sen päälle lajiin liittyy muita kiinteitä kuluja, kuten esimerkiksi salimaksut, mahdollisten valmentajien palkka ja treenivarusteet.

– Monissa asioissa voi kuitenkin säästä. Monesti lajia harrastavat haluavat kuitenkin panostaa. Esimerkiksi rusketus halutaan yleensä ammattilaiselta, koska se on niin tärkeässä roolissa.

Aalto kertoo halunneensa tuoda kulut esiin, jotta jokainen lajia harkitseva tietää mihin on ryhtymässä.

– Moni varmasti lajista haaveileva miettii, mitä tämä mahdollisesti kustantaa. Itse näen sen niin, että jos tykkää siitä mitä tekee, ei sitä voi mitata rahassa.

Omaan suoritukseensa SM-kisoissa Aalto on tyytyväinen.

– Tavoite oli kuuden parhaan joukkoon ja kaikki siitä ylöspäin oli plussaa. Ensikertalaiseksi olen tosi tyytyväinen. Nyt olen nähnyt millaista kisaaminen on ja miten kroppa kestää sitä, hän iloitsee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Bikini fitness -kilpailija lyttää suomalaisnaisten tissiposeeraukset ja takapuolikuvat – "Miksi omia rintoja tai p*rsettä halutaan jatkuvasti tuoda esille?"8.8.2019 04.00
Suomalainen Bikini fitness -tähti Clarissa kertoo avoimesti miksi muokkaa kuviaan somessa – ja minkä vuoksi silikonirinnat eivät ole kaduttaneet naista hetkeäkään30.7.2019 04.00
Pian, 28, treenattu kroppa ihastutti tuomariston toisensa perään – hetki ennen viimeiseksi jäänyttä fitnesskilpailua hän tajusi jotain ja lopetti uransa22.3.2019 04.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat