Viihde

Pauli Hanhiniemi ja Olli Lindholm tekivät yhdessä hittejä toisensa perään kunnes yhteistyö loppui – "Olli alkoi johtaa Yötä kuten yritystä"

Kolmas Nainen

Kalle Pyyhtinen

Pauli Hanhiniemen kädenjälki näkyy suomalaisessa musiikissa vahvasti.

Se näkyy miehen omissa kokoonpanoissa, kuten Pauli Hanhiniemen perunateatteri ja legendaarinen Kolmas Nainen. Mutta se näkyy myös kappaleissa, joita hän ei itse esitä.

Hanhiniemi on vuosien ajan tehnyt kappaleita muille artisteille ja hänen kynästään on lähtenyt useiden hittibiisien sanoitukset. Erityisesti hän muistelee lämmöllä hedelmällistä yhteistyötään edesmenneen Olli Lindholmin kanssa.

– Meillä oli aina selkeä työjako. Mä tein tekstit ja Olli sävelsi aina melodiat. Tykkäsin kyllä hirveästi tehdä biisejä ja kirjoitella hänen kanssaan, Hanhiniemi toteaa.

Jossain vaiheessa yhteistyö kuitenkin ehti hiipua.

– Olli omaksui sellaiset yritysjohtajan elkeet ja alkoi johtaa Yötä kuten yritystä. Hän lakkasi aika pitkälti säveltämästä melodioita ja alkoi vaan etsiä biisejä. Siinä vaiheessa minä jäin pois, hän toteaa.

– Voi Olli perkele minkä teit kun menit kuolemaan, Hanhiniemi huokaa.

Lindholmin kanssa viime keväänä menehtyi myös muita Hanhiniemin muusikkoystäviä. Se on herättänyt miehessä ajatuksia.

– Esimerkiksi kun meistä Kolmannessa naisessa ensimmäinen lähtee, niin siitä seuraa tosi iso identiteettikriisi. Olemme kuitenkin olleet kimpassa jo lähes 40 vuotta. Se on pitkä aika.

– Toivottavasti se lähtijä olen minä, ettei tarvitse käydä läpi sitä kriisiä, muusikko lohkaisee mustaa huumoria.

Tällä hetkellä Kolmas nainen on kuitenkin voimissaan. Jo vuodesta 1982 suomalaisessa rock-musiikissa vaikuttanut yhtye julkaisi syksyllä jo kymmenen levynsä.

– Oikeastaan vasta nyt ollaan havahduttu siihen, että kuinka kauan oikeastaan olemme tehneet tätä yhdessä ja kuinka paljon elämästämme olemme jakaneet. Meidän lisäksemme ainoastaan 22 Pistepirkko taitaa pystyä samaan.

– Kolmas nainen on jotain työyhteisön ja ystävyyden väliltä. Bändi ei pysty pyörimään pelkän ystävyyden varassa, mutta ilman sitä emme olisi tehneet tätä näin kauan. Toki meitä auttaa se, että olimme välissä pidemmällä tauolla, Hanhiniemi pohtii.

Pitkäaikaisen bändikaveruuden huomaa myös siinä, että yhtyeen sisäiset roolit ovat melko selkeät.

– Sakari Pesola ottaa ja saa ottaa paljon vastuuta. Tietyllä tavalla me kaikki tiedostamme, että Kolmas Nainen on omalla tavallaan Saken bändi. Minulla on siinä solistin ja lyriikoiden kirjoittajan rooli, johon kuuluu muun muassa nämä haastattelut. Joskin nämäkin jättäisin mielelläni muille, Hanhiniemi virnistää.

Pauli Hanhiniemi ja Kolmas Nainen

Kolmas Nainen on vuodesta 1982 aktiivisena ollut rock-yhtye.

Siihen kuuluvat Pauli Hanhiniemi, Pasi Kallioniemi, Sakari Pesola, Timo Kivikangas, Raimo Valkama ja Timo Löyvä.

Pauli Hanhiniemi on myös esiintynyt muissa kokoonpanoissa ja tehnyt soolomusiikkia sekä julkaissut romaanin.

Hänet nähtiin myös Vain Elämää -ohjelman toisella kaudella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

300 000 suomalaista kärsii Olli Lindholmin sairaudesta jopa tietämättään – näin se on mahdollista välttää13.4.2019 04.00
IL: Heikki Paasonen paljastaa Olli Lindholmista – legendan "kepposilta" eivät olleet turvassa edes kollegat4.4.2019 04.15
Uuden Yö Revisited -yhtyeen keikalla tunteikas puheenvuoro Olli Lindholmista – "kun tulee se aika että hän lähtee tästä maailmasta v****un..."10.9.2019 21.50

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat