Viihde

Annimari Korte käveli kadulla kun pieni poika tuli juttelemaan – lapsen sanat saivat aitajuoksijatähden herkistymään

Annimari Korte

Lauri Kalima

Annimari Korteelle syöminen on harvoin yksinkertaista. On nimittäin melkein helpompaa nimetä mille aitajuoksijatähti ei olisi allerginen.

– Olen allerginen lähes kaikenlaisille viljoille, suurimmalle osalle hedelmistä, pähkinöille...,hän luettelee Nestlé For Healthier Kids -ohjelman lanseeraustilaisuudessa.

– Reaktiot vaihtelevat. Vihanneksista suuni alkaa kirvelemään, mutta viljoista ruokatorvi umpeutuu.

Korte kehuu sitä, että Suomessa ruuan ostaminen on allergikolle helppoa.

– Ulkomaan kisamatkoilla sen sijaan pitää taas olla tosi tarkka. Suomessa kaupoissa taas on tosi hyvin valikoimaa.

Ruokavalioonsa Korte keksi jo nuorena lisätä marjoja.

– Niitä syön tosi paljon. Mustikat ovat tosi hyviä ja metsämansikka on suosikkini. Myös tyrniin olen tykästynyt. Marjoissa on sekin hyvä puoli, että niitä saa Suomesta tuoreena.

Tällä hetkellä kisatauolla oleva ja pian treenikauden aloittava Korte nimettiin viime viikolla Nestlé For Healthier Kids -ohjelman kasvoksi. Roolissaan hän yrittää innostaa lapsia ja nuoria kiinnittämään huomiota ruokavalioonsa ja syömään esimerkiksi terveellisempiä välipaloja.

– Tosi mahtavaa, että juuri minä pääsin tähän rooliin. On mahtavaa päästä innostamaan terveellisempään syömiseen ja koen olevani tässä asiassa aika hyvä esikuva, aitajuoksija hymyilee.

Korte on saanut omakohtaisesti kokea kuinka isossa roolissa esikuva voi olla.

– Olin kävelemässä kun eräs pieni poika tuli juttelemaan. Hänellä oli tosi paljon ruoka-aine allergioita ja oli kuullut, että minullakin on. Hän kertoi, että oli sen takia uskaltanut koulussa puhua siitä kuinka se on normaalia, koska Annimari Korteellakin on.

– Se oli tosi liikuttavaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat