Viihde

Ventovieraat kyttäävät Olet mitä syöt -ohjelman Pippa Laukan ostoskoria kaupassa – kassalla tullut tunnustus sai hyvinvointilääkärinkin häkeltymään

Pippa Laukka

Toni Tervo

Olet mitä syöt -ohjelmassa hyvinvointilääkäri Pippa Laukka analysoi osallistujien ruokavaliota välillä kovillakin sanankäänteillä.

Elämäntaparemontin harrastajat pääsevät näkemään monesti visuaalisestikin mitä pötsiin tulee ahdettua, sillä Laukka kokoaa kaikki donitsit ja sipsit samalle pöydälle näyttääkseen konkreettisesti mitä ihminen syö. Ohjelman suosio on johtanut kuitenkin siihen, että Laukka on huomannut kauppareissuillaan omituista käytöstä.

– Olen huomannut, että kaupassa ihmiset kurkkivat välillä ostoksiani ja, että mitä siellä on. Kerran olin jonossa kun takanani ollut ventovieras totesi, että oli ollut karkkihyllyn luona, kun oli nähnyt minut. Sen jälkeen hän ei ollut enää uskaltanut ostaa sitä karkkipussia, hyvinvointilääkäri nauraa.

Laukka kuitenkin toteaa, että ei anna ihmisten tuijotuksen vaikuttaa omaan ostoskäyttäytymiseen.

– Kyllä minunkin korissa on joskus sipsejä ja herkkuja, hän hymyilee.

– Kiinnitän itse huomiota paljon syömisen säännöllisyyteen ja olen vähentänyt punaista lihaa. Olen nyt 49-vuotias ja tavoitteenani on olla viisikymppisenä elämäni kunnossa.

Laukka kertoo huomanneensa, että suomalaiset kyllä tietävät mikä ruoka on terveellistä ja ei, mutta syömisen säännöllisyys on monelta hukassa. Epäsäännöllinen ateriarytmi johtaa helposti ahmimisen tarpeeseen ja sitten kierre on valmis.

– Se voi tapahtua salakavalasti, ensin tulee vähän kiloja ja urheilu ei huvita, sitten vaatteet eivät kohta mahdu päälle ja sen seurauksena ei halua enää mennä ulos ihmisten ilmoille.

– Suomalaiset myös aliarvioivat monesti hyvien unien ja palautumisen merkityksen. Ennen painon pudotusta kannattaa opetella nukkumaan.

Lääkärin mukaan jokaisen pitää itse löytää oma syy kierteen katkaisulle.

– Mitään on size fits all -ratkaisua ei ole olemassa. Pitää miettiä omalla kohdalla, että miksi minä haluan voida paremmin. Jollekin se voi olla vaikkapa se, että haluaa antaa jälkikasvulleen enemmän aikaa.

Olet mitä syöt -ohjelman tulevalla kaudella Laukka ohjastaa tällä kertaa julkisuuden henkilöitä. Mukana ovat Meiju Suvas, Henry Saari, Ina Mikkola, Wallu Valpio, Riku Suokas, Oskari Katajisto, Kari Kanala, Veera Bianca, Mikko Töyssy sekä Kaisa Liski.

Laukka kertoo pohtineensa ensin mitähän julkkisten treenaamisesta tulee, mutta olleensa lopulta positiivisesti yllättynyt.

– Ei se loppujen lopuksi poikennut. Ihmiset ovat ihmisiä. Hekin avaavat ohjelmassa avoimesti itsestään asioita, joita ei julkisuudessa kenties ole aiemmin nähty.

– Ehkä pieni ero on se, että monet julkkikset kuvittelevat tietävänsä asiat paremmin jo valmiiksi. Mutta kun sairaalassa heille näytettiin tuloksia, niin oli sielläkin toinen ääni kellossa.

Ohjelma joutui viime kaudella kriittisen keskustelun kohteeksi, kun Syömishäiriöliitto totesi kannanontossaan, että ohjelma "välittää vahingollista ja syyllistävää suhdetta omaan kehoon ja ruokaan.". Laukka toteaa, että kriitikot ovat käsittäneet ohjelman väärin.

– Tämähän ei ole pelkkä laihdutusohjelma. Ehkä tässä on ohjelman idea ymmärretty väärin.

– Minun tavoitteenani on tehdä vaikutus jokaiseen ohjelmaa katsovaan henkilöön. Jos he näkevät televisiossa vaikka Henry Saaren, niin he voivat ajatella, että jos hänkin pystyy, niin miksi en minä. Itse olen saanut vain positiivista palautetta. Eräskin henkilö lähetti minulle kuvansa ja kertoi, että oli pudottanut ohjelman katsomisen jälkeen 30 kiloa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Wallu Valpio joi joka aamu siiderin kunnes karu totuus paljastui lääkärissä – "Wallu luuli olleensa lääketieteellinen ihme, mutta oli väärässä"30.10.2019 03.50
Mies, etkö saa erektiota seksissä? Hyvinvointivalmentaja Pippa Laukka kertoo, mistä se voi johtua – ja mitä asialle voi tehdä17.10.2018 03.50
Syömishäiriöliitto lyttää MTV:n Olet mitä syöt -ohjelman – suosikkilääkäri Pippa Laukan toimintaa arvostellaan haitalliseksi 26.10.2018 12.28

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat