Viihde

Tempo-jättihitistä tunnettu suomalaislaulaja Bess ihastui palavasti – ja sitten nainen törmäsi nykyajan Tinder-kulttuurin ongelmaan

Bess

Henkka Niemistö

Kuinka kauan treffien jälkeen pitää odottaa ennen kuin saa laittaa toiselle viestiä? Milloin vaikuttaa liian innokkaalta tai epätoivoiselta? Enhän nyt vaan näytä liian kiinnostuneelta?

Nykypäivänä monesti tuntuu siltä, että deittailu muuttuu vain monimutkaisemmaksi. Tinder ja muut deittiaplikaatiot ovat tehneet tapailusta niin nopeatempoista, että monet ovat alkaneet varoa oman kiinnostuksensa näyttämistä.

Näin kävi myös Tempo-jättihitistä tunnetulle Bessille.

– Minulla oli tilanne, jossa minua ihastutti ihan kauheasti, mutta sitä jotenkin vaan himmaili. Olen näissä asioissa vähän sellainen nollasta sataan kiihtyjä. Se menikin ohi, laulaja hymyilee.

Tilanteesta jäi kuitenkin idea, että voisiko tätä hyödyntää musiikissa. Yhteistyössä muun muassa Vilma-Alinan kanssa syntyikin naisen uusi single nimeltä Läpinäkyvää, joka kertoo juuri nykydeittailun hankaluudesta.

– Vilma hiffasi nopeasti idean. Nykymaailmaa eletään ruudun välityksellä ja omat fiilikset verhotaan. Ihmisten soidinmenot on kummallisia, Bess nauraa.

– Rakkaus on teko ja päätös. Kaikki tällaiset aiheet on muusikolle hedelmällistä maaperää.

Bessin elämä mullistui vuonna 2017 toden teolla, kun hänen toistaiseksi suurin hittinsä Tempo julkaistiin. Tosin jos naisesta itsestään se olisi ollut kiinni, koko kappaletta ei olisi ikinä julkaistu.

– Minulla oli vahvasti sellainen olo, että sitä ei pitäisi julkaista. Se ei minusta tuntunut miltään musiikin riemuvoitolta. Laitoin levy-yhtiöllekin siitä viestiä, mutta he olivat taas sitä mieltä, että se on kova.

– Mietin sitten, että jos näin moni alan ammattilainen on sitä mieltä, niin eivät kai he kaikki ihan kujalla voi olla. Niinpä kappale julkaistiin.

Single lähti hitaasti liikkeelle, mutta kun se päätyi Nelosen tv-kampanjaan, alkoi tapahtua.

– Yhtäkkiä minulle tuli pyyntöjä keikkailemaan ja totesin että apua, minulla on ehkä neljä biisiä. Silti saatiin keikkasetti aikaan.

Vielä muutama vuosi ennen kappaleen julkaisua juuri pop-jazz -konservatoriosta valmistunut Bess oli varma, että ei tekisi enää musiikkia.

– Oli sellainen fiilis, että haluan keskittyä kauneudenhoitoalaan ja baarimikon töihin, joita teen nykyäänkin. Olin solmussa ja en tiennyt oikein mihin suuntaan mennä. Lopulta päätin vielä kuitenkin kokeilla musiikkia ammattina.

– Olen aina ollut paljon kiinnostunut itämaisesta filosofiasta ja Japanissa puhutaan paljon kutsumuksesta, joka avautuu polun edetessä. Ehkä tämä oli minun kutsumukseni.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Mies, haluatko saada naisen syttymään Tinderissä? Suosi tällaisia kuvia – ja jos laitat kuvan ilman paitaa, älä tee tätä mokaa7.8.2019 04.00
Suomalainen Pilvi harrasti seksiä Tinder-deitin kanssa ja järkyttyi – mies, ethän sinä tee samaa mokaa sängyssä?25.9.2019 03.50
Kuva: Tältä näytti 19-vuotias Sanni ennen supertähteyttä – laulajan heitto vanhassa haastattelussa enteili jo tulevaa suursuosiota16.7.2019 04.15

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat