Viihde

Laulaja J-P Leppäluoto paljastaa – tämä joululaulu saa "palan kurkkuun kerta toisensa jälkeen"

J-P Leppäluoto

Robert Franko

Marraskuu tarkoittaa Suomessa sitä, että joululaulut ja joulukiertueet alkavat soimaan ympäri Suomen. Monet varsinkaan vanhemmalla iällä eivät niistä enää perusta, mutta Charon-, Harmaja- ja Northern Kings -yhtyeistä sekä Raskasta Joulua ja Raskasta Iskelmää -kokoonpanoista tunnettu J-P Leppäluoto on aikuisena löytänyt jopa uusia suosikkeja.

– Konstan joululaulu on sellainen, että se kerta toisensa jälkeen nostaa palan kurkkuun, hän myöntää.

Leppäluodolle joulunaika on viime vuosina merkinnyt aktiivista keikkailua eikä tämä vuosi ole poikkeus. Miehen marraskuussa alkava Sielulintu-joulukonsertti kattaa 14 kirkkoa sekä salia ympäri maan.

– Joulukiertueelle lähteminen tuntuu iloiselta kotiinpaluulta. Olemme kuluneen vuoden aikana olleet bändini kanssa tiiviisti tekemisissä Omalla maalla -kiertueen ja uuden materiaalini säveltämisen tiimoilta. Soitto kulkee, kappaleita syntyy ja mikä parhainta, meillä on mahtavaa yhdessä, Leppäluoto toteaa.

Orkesterin muodostavat Leppäluodon kanssa sellisti Elias Kahila, kitaristi Samuli Erkkilä ja rumpali Jani Auvinen, joiden kanssa hän on tehnyt jo pitkään yhteistyötä. Kokoonpanon käsittelyssä tunnetut joululaulut saavat omanlaisensa käsittelyn.

– Lähdimme alun perin vain parille keikalle vuosia sitten, mutta se on vuosien varrella paisunut näin isoksi, mikä on tosi hieno juttu. Erotumme muista joulukiertueista siten, että meillä on jopa hieman shamanistinen ote, jos näin voi sanoa.

Muusikko on myös mieltynyt kirkkoihin keikkapaikkoina.

– Ne ovat esiintyjälle ihan mielettömiä. Niiden akustiikka on ihan omansa ja sanoisin, että jokainen akustisten instrumenttien soittaja niistä diggaa. Ne antavat myös kävijöille ihan uutta kokemusta.

Hän on myös huomannut, että joulukonserteissa yleisökin on erilaista.

– Ihmiset tulevat niihin hakemaan enemmän hiljaisuutta ja rauhaa. Hoksasin vasta jokin aika sitten kuinka iso merkitys joululauluilla ihmisille on.

Hän myöntääkin tulleensa viime vuosina muotoutunut jouluihmiseksi.

– Aikaisemmin en niin välittänyt, mutta Raskasta joulua antoi aikanaan uutta merkitystä.

Ennen kiertuetta mies on ottanut vain rauhallisesti.

– Olen nyt pitänyt pari kuukautta lomaa ja touhunnut pääasiassa lasten kanssa. Se on ollut myös siitä arvokasta, että olen saanut loistavasti aikaa myös oman materiaalin työstämiseen.

Sielulintu-joulukonserttikiertue:

23.11. Lahti, Ristinkirkko

30.11. Jyväskylä, Taulumäenkirkko

3.12. Kouvola, Keskuskirkko

4.12. Iisalmi, Kulttuurikeskus

7.12. Ylivieska, Akustiikka

8.12. Oulu, Pohjankartano

11.12. Raahe, Raahen kirkko

12.12. Nivala, Nivalan kirkko

13.12. Tornio, Lappia

18.12. Hämeenlinna, Vanajan kirkko

19.12. Tampere, Tampere-talo (pieni sali)

20.12. Hyvinkää, Hyvinkää sali

21.12. Helsinki, Alppilan kirkko

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat