Viihde

Vilkaisu Spotifyn soittolistoihin sai Egotrippi-yhtyeen Knipin tajuamaan karun todellisuuden – mies päätti ryhtyä tuumasta toimeen asian korjaamiseksi

Knipi

Tero Ahonen

Näkyykö elämäntyöni missään, kun olen poissa?

Tuota kysymystä Egotrippi-yhtyeen Knipi heräsi pohtimaan jokin aika sitten. Mies on tunnettu loistavana kitaristina, saavuttanut tähänastisella urallaan neljä Emma-palkintoa sekä lukuisia kulta- ja platinalevyjä ja säveltänyt biisejä muun muassa Anna Puulle, Irinalle, Jonna Tervomaalle ja Jenni Vartiaiselle.

Se on kuitenkin työtä, joissa oma nimi ei näy niin isolla.

– Katselin asiaa omien lasten kautta ja tuli fiilis, että millainenhan jälki minusta jää. Avasin Spotifyn ja minulla oli siellä kaksi biisiä, joista toinen oli Ipanapa-levyllä. Aloin miettiä, että olisihan se siistiä, jos minulla olisi omaa musaa omalla nimellä.

Knipi alkoi kehitellä ideaa eteenpäin ja lopulta vei sen sekä levy-yhtiölle että Egotripin bändikavereilla. Molemmilta palaute oli rohkaisevaa. Tuloksena oli miehen omaa nimeä kantava sooloalbumi, joka julkaistiin 11. lokakuuta.

– Levystä on tullut tosi hyvää palautetta. Ehkä olen sellaisen oman kuplan sisällä, mutta tuntuu että ihmiset ovat löytäneet kappaleista jotain, joka heitä koskettaa, Knipi toteaa.

– Bändin pojatkin toivat keikalle skumppaa, hän nauraa.

Sooloartistius on tuonut vuosikausia bändissä soittaneelle muusikolle myös uusia haasteita. Esimerkiksi keikkailusta on löytynyt aiemmin kokemattomia puolia.

– Soolona ollaan huomion keskipisteellä, eikä lavalla voi samalla tavalla "piiloutua" kitaran taakse. Vuosia olen keikkaillut, mutta kyllä nämä soolokeikat jännittävät uudella tavalla.

Uutta levyä äänitettiin alkuvuoden aikana Bloom Recording Studiosilla Monteceliossa, Rooman lähistöllä.

– Alusta saakka oli selvää, että albumia lähdettäisiin tekemään pois kotipaikkakunnalta. Halusimme, että tämän levyn tekeminen tuntuisi erilaiselta, erikoiselta. Paikkavaihtoehtoina palloteltiin kaikkea mahdollista Lehtimäen ja New Yorkin välillä. Lopulta päädyttiin Italiaan, jossa Bloom Recording Studiosin teknikot tekivät kaikkensa, jotta äänitykset onnistuisivat hyvin. He pitivät myös huolen, että söimme hyvin. Ja opettivat, että on väärin juoda cappucinoa lounaan jälkeen.

Vaikka soolokuviot täyttävät nyt muusikon syksyn ja kevään, hän vakuuttaa ettei Egotrippia ole suinkaan haudattu.

– Kimpassa ollaan vielä. Tehtiin viisi vuotta hommia niin hiki hatussa ja tuli sellainen olo, että nyt on hyvä hetki tehdä muita asioita.

Knipi keikkailee

07.12.2019 Tampere, Olympia

31.01.2020 Rovaniemi, Korundi

01.02.2020 Pyhä,

07.02.2020 Lahti, Möysän Musaklubi

08.02.2020 Espoo, Sellosali

14.02.2020 Turku, Logomo Teatro-sali

15.02.2020 Salo, Teatteri Provinssi

21.02.2020 Jyväskylä, Poppari klo 19:00

21.02.2020 Jyväskylä, Poppari klo 22:30

22.02.2020 Kuopio, Maxim

19.03.2020 Helsinki, m/s Finlandia

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Laulaja Alma ei käytä Spotifyta lainkaan – kertoo nyt syyn erikoiseen ratkaisuun5.2.2019 23.00
Pauli Hanhiniemi ja Olli Lindholm tekivät yhdessä hittejä toisensa perään kunnes yhteistyö loppui – "Olli alkoi johtaa Yötä kuten yritystä"23.10.2019 04.00
"Jenni on äänestetty Suomen seksikkäimmäksi ties kuinka monta vuotta putkeen" – uutuuskirja paljastaa viimein totuuden Anna Puun ja Jenni Vartiaisen väleistä11.10.2019 04.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat