Viihde

Ruotsalaiset yrittävät härskisti omia Coca-Cola -rekan kyljessä nähtävän ikonisen pukkihahmon – virvoitusjuomayhtiö kuittaa takaisin: "oli korkea aika..."

Suomalaisen jonotuskulttuurin taidonnäyte nähtiin juuri ennen jouluaattoa viime vuonna Järvenpään Citymarketin pihamaalla, kun useat sadat kaupunkilaiset jonottivat päästäkseen tekemään lähempää tuttavuutta kaupunkiin saapuneen Coca-Cola-rekan kanssa.

Sauvo Jylhä

Suuren suosion viime talvena kerännyt virvoitusjuomayhtiö Coca-Colan joulurekka kiertää Suomea tänä vuonna uusilla paikkakunnilla.

Rekan reitti alkaa Vantaalta ja päättyy Ahvenanmaalle, jonne rekka seilaa Viking Grace -aluksen kyydissä Turusta.

Yhteensä joulurekka vierailee 10 paikkakunnalla. Värikäs kulkue suuntaa muun muassa Vantaalle, Tuuriin, Seinäjoelle, Turkuun, Kirkkonummelle ja Maarianhaminaan.

Lisäksi pysähtymislistalle nostetaan yksi kaupunki, jonka suomalaiset pääsevät valitsemaan äänestämällä. Vaihtoehtoina ovat Forssa, Heinola, Mikkeli, Nokia ja Pori.

Joulurekka on reilun 20 vuoden aikana vieraillut yli 300 paikassa ympäri maailmaa. Viime vuonna Joulurekka pysähtyi ensimmäistä kertaa ikinä Napapiirillä ja suomalaisen Joulupukin ja Joulurekan tapaaminen Rovaniemellä kiinnosti myös kansainvälistä mediaa.

Tämän vuoden pysäkki Ahvenanmaalla on historiallinen, sillä piirretyn Coca-Cola-pukin juuret ovat Ahvenanmaalla. Hahmon kehitti 1930-luvulla Haddon Sundblom, jonka isä oli kotoisin Ahvenanmaalta, Föglön saarelta.

Sundblom uudisti alun perin pelottavan ja synkän joulupukin lämminhenkiseksi punanuttuiseksi hahmoksi, jollaisena se tunnettaan nyt ympärimaailman.

Sundblomin luoma pukki hymyilee luonnollisesti myös Suomea kiertävän rekan kyljessä.

– Joulurekka on kiertänyt kaikkialla pohjoismaissa Islantia myöten. Mielestämme nyt oli korkea aika viedä rekka Sundblomin juurille Ahvenanmaalle. Samalla voimme kansainvälisesti myös muistuttaa tämän ikonisen jouluhahmon suomalaisista juurista: Ruotsissahan Sundblomin kerrotaan olevan ruotsalainen äitinsä kotimaan vuoksi, Suomen Coca-Colan viestintäpäällikkö Théa Natri kertoo tiedotteessa.

Sundblom ehti luoda vuosien 1931 ja 1964 välillä yli 40 öljymaalausta Coca-Cola -joulupukista. Nämä lukuisat joulupukkikuvat ovat vieläkin käytössä Coca-Colan mainoksissa, julisteissa, pakkauksissa ja monissa muissa materiaaleissa, Natri kertoo.

 

Kiertueaikataulu

 

Vantaa la 7.12.

Kouvola ma 9.12.

Joensuu ti 10.12.

Tuuri to 12.12.

Seinäjoki pe 13.12.

Turku la 14.12.

Kirkkonummi ma 16.12.

Äänekoski ti 17.12.

Suomalaisten äänestämään kaupunkiin ke 18.12.

Maarianhamina la 21.12.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Tiesitkö? Tätä virvoitusjuomaa Suomessa juotiin ennen kuin Coca-Cola ja Pepsi tulivat – sen ajan julkkikset hehkuttivat26.10.2019 05.00
MTV: Suomen Kaupoissa yllättävä hittijuoma, joka ylittää jo Coca-Colan suosion – Oletko jo maistanut näitä?29.3.2019 04.00
Katso kuvat: Coca-Colan joulurekka lähtee tänään liikkeelle – kyytiin mahtuu 26 000 tölkkiä juomaa Suomen-kiertuetta varten8.12.2018 10.22

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat