Viihde

Antti Holma elää New Yorkissa "vaimovisalla" – näyttelijän unelmatyöhaave voi suomalaisesta duunarista kuulostaa melko erikoiselta

Antti Holma.

Sami Kuusivirta

Antti Holman työtilanne on tällä hetkellä melko erikoinen.

Kumppaninsa kanssa New Yorkissa elävä näyttelijä ja juontaja tekee nimittäin tällä hetkellä työtä Suomeen, vaikka välissä on valtameri. Hänen podcastinsa ovat olleet todella suosittuja ja niistä kenties suosituin, Radio Sodoma sai hiljattain jatkoa Yle Areenassa.

Podcastien teko mahdollistaa Holmalle tuloja, vaikka hänellä ei ole voimassa olevaa työviisumia.

– Olen täällä niin sanotusti vaimoviisumilla. Eli saan olla maassa eikä tarvitse huolehtia niin paljon kuten vaikkapa kolmen kuukauden turistiviisumilla. Tällä hetkellä mietimme erilaisia vaihtoehtoja kuinka tässä edetään. Omat haasteensa tilanteessa on, Holma toteaa.

Mies iloitsee Radio Sodoman menestyksestä, mutta toisen suositun podcastinsa Auta Antti mies joutui lopettamaan.

– Se paisui niin isoksi, että tuntui hassulta tehdä sitä. Olen kuitenkin somessa jonkun verran vielä vastaillut ihmisten kysymyksiin. Se on vähän kuin pingisten peluuta ihmisten kanssa. He heittävät ajatuksen ja minä vastaan takaisin. Se on oikeastaan aika ihanaa, että voi tällä tavalla leikkiä ihmisten kanssa.

– Radio Sodoman vastaanottoon olen myös tyytyväinen. Olen myös iloinen, että se ei ole radiovirrassa, vaan Yle Areenassa. Vastuu jää niin sanotusti kuulijalle, mies nauraa.

Hän myös vihjaa, että tulevaisuudessa saattaa olla tulossa toisenlaista podcastia.

– On tässä uusia juttuja suunnitteilla.

Suomessa Holmaa pääsee melko pian myös näkemään, sillä TV5:lla ja Dplayssa alkaa ensi vuoden helmikuussa uusi Mestaritekijä-sarja, jota mies juontaa. Kyseessä on kädentaitajien tosi-tv -kilpailu, jossa kisaillaan viikoittain vaihtuvissa tehtävissä, ja loppuun asti kisassa pärjännyt voittaa Mestaritekijä-tittelin.

– Se on siitä hauska kilpailu, että kaikilla on samat tehtävät ja he joutuvat soveltamaan sitä omaa osaamistaan. Mukana on tosi taitavia tyyppejä. Minullekin tuli olo, että on mahdollista tehdä asioita.

– Itse olen tähän mennessä osannut käytännössä vaan jauhaa paskaa, hän vitsailee.

Jossain vaiheessa Holma alkanee tehdä töitä myös uudessa kotimaassaan. Hänen unelma-ammattinsa ei kuitenkaan ole erityisen hohdokas, vaikka toisin voisi ajatella, kun kyseessä on New Yorkissa asuva näyttelijä.

– Näyttelijäntöitä en aio täällä tehdä. Haaveilen vaan perusduunista, jossa minulla ei ole mitään isoja vastuita. Vaan 8-16 työpäivä ja joko pomo sanomassa mitä pitää tehdä.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Antti Holma sairastumisestaan melanoomaan: "Sitä on nyt veistelty pois"22.5.2017 08.15
Laura Voutilainen asuu ensimmäistä kertaa elämässään yksin ja on joutunut uudenlaisen arjen äärelle – "On pitänyt itse ottaa se pora käteen"14.11.2019 04.45
Tikkareita myyvä 42-vuotias nainen asuu ympäri maailmaa ilmaiseksi – näin hän sen tekee27.8.2018 22.45

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Uusimmat

Luetuimmat