Puheenaihe

Posti nostaa ja laskee hintojaan reippaasti – myös maksuvyöhykkeisiin tulee muutoksia

Postin kautta ulkomaille lähetettävien pakettien hinnoittelu uusitaan helmikuussa.

Marjo Järvikylä

Postin hinnastot menevät uusiksi 1. helmikuuta.

Euroopassa hinnat laskevat paikoin huomattavasti, mutta muualle maailmaan pakettien lähettäminen on ensi vuonna pääosin selvästi nykyistä kalliimpaa.

Esimerkiksi XL-koon paketin lähettäminen USA:han maksaa nyt 89,90 euroa, mutta vuodenvaihteen jälkeen sen hinta nousee 139,90 euroon.

Yhtä reipas hintahaitari on myös hintojen laskussa. Esimerkiksi S-koon postipaketin hinta Ruotsiin laskee 22,90 eurosta 13,90 euroon ja M-koon pikapaketti Espanjaan 54,90 euroon nykyisestä 81,90 euroa.

Posti on kehittänyt Baltian tytäryhtiöidensä kanssa uuden palvelun, jonka myötä pakettien lähetyshinnat Baltiaan ovat aiempaa edullisemmat ja niiden toimitusaika on 1–2 päivää. Esimerkkinä S-koon paketti, jonka hinta laskee 22,90 eurosta 10,90 euroon.

Ulkomaille lähetettävän paketin hintaan vaikuttavat kohdemaan maksuvyöhyke sekä paketin koko (itsepalveluna lähettäessä) tai paketin paino (postista lähetettynä).

Uudistuksen myötä Baltian maat kuuluvat aiemman maksuvyöhyke 1 sijaan uuteen Baltia-vyöhykkeeseen. Aiemmin maksuvyöhyke 1:een kuuluneet Hollanti, Belgia ja Luxemburg siirtyvät helmikuusta vyöhyke 2:een lähetettäessä Postin palvelupisteestä.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Posti: Yli 22 euron pakettien tullit ja maksut muuttuvat – katso tästä ensimmäiset muutokset3.12.2019 11.16
Kiina-pakettien postimaksuihin roimat korotukset – ensimmäinen hinnannousu jo 1.1.20202.12.2019 11.54

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat